Jeden z hráčov FC Barcelona má koronavírus, no nejde o nikoho z A-mužstva

Futbalisti FC Barcelona po zápase.
Futbalisti FC Barcelona po zápase. (Autor: TASR)
SITA|12. aug 2020 o 11:58

Odhalilo to testovanie futbalistov v príprave.

BARCELONA. V španielskom futbalovom veľkoklube FC Barcelona testovanie prinieslo pozitívny výsledok na ochorenie COVID-19 u jedného z hráčov.

Ako informuje vedenie "blaugranas" na svojom oficiálnom webe, nejde o futbalistu z kádra A-tímu, ktorý vo štvrtok letí do portugalského Lisabonu na sobotňajší duel štvrťfinále Ligy majstrov 2019/2020 proti nemeckému Bayernu Mníchov.

Koronavírus potvrdili v tele hráča, ktorý patrí do skupiny pripravujúcej sa na nový súťažný ročník.

"Nemá žiadne symptómy ochorenia, cíti sa dobre a je v domácej izolácii," informuje FC Barcelona na svojom webe. Ide o jedného z deviatich hráčov, ktorí budú bojovať o miesto v prvom tíme pre ďalší ročník.

Do spomenutej deväťčlennej skupiny patria hráči Pedro González López, Francisco Trincao, Matheus Fernandes, Jean-Clair Todibo, Moussa Wagué, Carles Aleňá, Rafinha, Juan Miranda a Oriol Busquets.

Pozitívny test mal jeden z nich. Táto skupina mala začať so spoločnou prípravou, jej štart sa teda minimálne na pár dní odkladá.

"Informovali sme o tom príslušné úrady, zdravotnícke aj športové. Všetky osoby, ktoré sa nakazeným hráčom prišli do kontaktu, podstúpia PCR testy," uvádza sa na správe s dôvetkom, že pozitívne testovaný futbalista nebol v kontakte s nikým z aktuálneho prvého tímu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Jeden z hráčov FC Barcelona má koronavírus, no nejde o nikoho z A-mužstva