Jao Ming pripustil ukončenie kariéry

TASR|8. jún 2011 o 13:21

Zraneniami zmietaný čínsky basketbalista Jao Ming vyslovil pochybnosti, či sa ešte niekedy objaví pod košmi zámorskej NBA.

PEKING. Pre čínske médiá pripustil možnosť ukončenia kariéry z dôvodu problematického zotavovania sa z posledného zranenia.

S 228 centimetrami najvyšší hráč profiligy, ktorý počas celej zámorskej kariéry obliekal výhradne dres Houstonu Rockets podľa vlastných slov nevie povedať kedy a či vôbec sa úplne zotaví z vážnej zlomeniny členka, ktorú utrpel vlani v novembri. "Neviem, či v budúcnosti ešte budem môcť hrať na vrcholovej úrovni. Svoj boj však nevzdávam, lebo túžim po tom, aby ma videla hrať moja dcérka Amy. Veľmi ma motivuje, aby videla svojho otca hrať aj naživo, nielen na záznamoch," uviedol najpopulárnejší čínsky športovec s tým, že rehabilitácia je veľmi zložitá: "Moje chodidlo potrebuje doliečiť. Chôdza či ľahký beh mi nerobia problém, ale na to, aby som mohol hrať, musí byť noha na 80 percent v poriadku. Teraz je to nanajvýš 30 percent..."

Mingovi 30. júna vyprší päťročný kontrakt s Houstonom v hodnote 76 miliónov dolárov, no zatiaľ otázku prípadného budúceho pôsobiska nerieši. "Najbližších 10 rokov sa chcem v prvom rade venovať rodine a pokračovať v mojich charitatívnych aktivitách. V každom prípade, v Houstone som strávil mojich zatiaľ najlepších 10 rokov života," dodal 30-ročný dlháň, ktorého si v roku 2002 vybral klub ako draftovú jednotku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Jao Ming pripustil ukončenie kariéry