Jankovičová sa chce vrátiť na trón

TASR|28. apr 2009 o 16:42

Srbská tenistka Jelena Jankovičová pred zápasom so Slovenskou Dominikou Cibulkovou v prvom kole turnaja v Stuttgarte vyhlásila, že sa pripravuje na návrat na čelo ženského rebríčka.

STUTTGART. Srbská tenistka Jelena Jankovičová pred zápasom so Slovenskou Dominikou Cibulkovou v prvom kole turnaja v Stuttgarte vyhlásila, že sa pripravuje na návrat na ženský tenisový trón. Za rebríčkovým prepadom - v súčasnosti patrí bývalej svetovej jednotke "až" štvrtá priečka - je podľa jej slov zmena v tréningovom režime, v ktorom sa viac zamerala na silové cvičenia.

Jankovičová bude hrať na prvom turnaji od aprílového triumfu v španielskej Marbelle, predtým vypadla v Indian Wells a v Miami. Nedarilo sa jej ani na prvom tohtoročnom grandslamovom turnaji Australian Open, kde skončila vo štvrtom kole. V Stuttgarte bude Srbka hrať ako nasadená trojka.

"Cítim, že sa vraciam do formy. Nejaký čas som sa nevedela nájsť na kurte. Po sezóne som robila veľa silových cvičení a to bol problém. Bola som jednou z najrýchlejších hráčoch na okruhu, ale (po týchto cvičeniach) som sa začala cítiť veľmi ťažká. Cítila som sa pomalá, celá hra sa mi kazila. Potom som prišla aj o sebavedomie," opísala Jankovičová svoje trápenie posledných dní.

Jankovičová uviedla, že v otázke posilňovacích cvičení poslúchla rady svojho okolia. "Počúvate svoj tím a myslíte si, že to prinesie výsledky. Ale moje telo to jednoducho neprijalo. Už nebudem robiť žiadne experimenty. V súčasnosti je mojím cieľom vrátiť sa k svojej hre a vyhrať grandslamové turnaje. Toto som si povedala," vyhlásila Jankovičová, ktorá na turnaji veľkej štvorky zatiaľ nikdy nezvíťazila.

Informovala agentúra Reuters.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Jankovičová sa chce vrátiť na trón