Inter zostáva majstrom, rozhodla basketbalová komisia

Zranený rozhodca s rozbitou hlavou.
Zranený rozhodca s rozbitou hlavou. (Autor: VLADIMÍR DORŇÁK)
SITA|16. máj 2014 o 13:58

Výsledky skontumovaných zápasov finále play-off basketbalovej extraligy zostali platné.

ŽIAR NAD HRONOM. Stav neodohraného tretieho a štvrtého zápasu finále play-off basketbalovej extraligy medzi Prievidzou a Interom Bratislava zostáva v platnosti.

Rozhodla o tom diskusia sekcie extraligy, ktorá sa uskutočnila vo štvrtok 15. mája v Žiari nad Hronom.

V praxi to znamená, že Bratislavčania zostávajú majstri najvyššej slovenskej súťaže. Basketbalový klub BC Prievidza má možnosť sa voči rozhodnutiu odvolať.

Agentúru SITA informoval prostredníctvom tlačovej správy predseda Združenia mužských basketbalových klubov Miroslav Grznár.

Dva skontumované zápasy

Ako je známe, hracia komisia Slovenskej basketbalovej asociácie (HK SBA) skontumovala výsledkom 20:0 v prospech hostí neodohraný štvrtý duel finále extraligy mužov medzi BC Prievidza a BK Inter Incheba Bratislava, ktorý sa mal uskutočniť v sobotu 10. mája v Niké aréne.

Domáce družstvo naň nenastúpilo, kým Inter áno. Rozhodca vhodil symbolický rozskok a bol koniec.

HK SBA skontumovala aj predchádzajúci piatkový tretí duel série v prospech Interu 20:0 pre zranenie rozhodcu Petra Karniša počas predzápasového ceremoniálu.

Arbitra trafila jedna z veľkého množstva roliek do registračnej pokladne hodených z hľadiska.

Trest považovali za pritvrdý

Prievidžania považovali kontumáciu, odohranie dvoch stretnutí bez divákov a pokutu 2500 eur za pritvrdý trest, a preto v sobotu nenastúpili.

BK Inter Incheba Bratislava sa po dvanástich rokoch stal prvým tímom v najvyššej slovenskej mužskej súťaži, ktorý obhájil majstrovský titul.

Inter triumfoval nad BC Prievidza 4:0 na zápasy, keď po dvoch domácich víťazstvách tretí a štvrtý duel na Hornej Nitre vyhrali kontumačne 20:0.

Po dvoch domácich víťazstvách Interu sa v Prievidzi z vyššie spomenutých dôvodov už ani raz nehralo.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Inter zostáva majstrom, rozhodla basketbalová komisia