Inter Miláno otvára na Slovensku vlastnú akadémiu

Momentka z inaugurácie.
Momentka z inaugurácie. (Autor: SITA)
SITA|6. jún 2018 o 11:54

Podobné akadémie sú aj v Japonsku, Číne či Saudskej Arábii.

BRATISLAVA. Popredný taliansky klub Inter Miláno otvára na Slovensku futbalovú akadémiu Inter Academy Imas Slovakia. Slovensko sa tak zaradí k viacerým krajinám ako napríklad Argentína, Brazília, Čína, Japonsko či Saudská Arábia, kde už akadémia Interu pôsobí.

Slávnostným podpisom to potvrdili v stredu v Bratislave viceprezident Interu Miláno Javier Zanetti a prezident FC Imas Peter Hasoň.

Pozrite si momentky z inaugurácie akadémie Interu Miláno: fotogaléria

6.6.2018

Zanetti: Láska k futbalu je na Slovensku veľká

"Je pre mňa cťou zastupovať Inter na takejto veľkolepej udalosti, akou je príchod klubu na Slovensko. S FC Imas už od začiatku komunikácie zdieľame spoločné hodnoty. Chceme tu priniesť know-how, vďaka ktorému sa Inter dostal na svetovú úroveň," uviedol Zanetti.

"Veríme, že týmto krokom pomôžeme rozvoju futbalu na Slovensku. Láska k tomuto športu je na Slovensku veľmi veľká a stále rastie a aj preto nás teší táto spolupráca," pokračoval dlhoročný kapitán a legendárny obranca Interu Miláno.

Slovensko vnímame ako zaujímavú krajinu s veľkým potenciálom a vášňou pre futbal. Priamo v Interi to potvrdzuje aj Milan Škriniar.


Marco Monti, technický riaditeľ akadémie Interu Miláno

"Som rád, že sme presvedčili zástupcov Interu, že na Slovensku sa oplatí investovať čas, námahu a v neposlednom rade aj financie. Cieľom nášho projektu je ponúknuť meno a znalosti Interu Miláno slovenským mladým futbalistom," doplnil Hasoň.

Tréneri budú mať na starosti tri hlavné mládežnícke kategórie: Ellit Group - U15 až U19, Premium Group - U11 až U14 a Star Group - U5 až U10.

Hlavným cieľom akadémie je priniesť a dať reálnu možnosť mladým talentovaným futbalistom rozvíjať sa v domácom prostredí v podmienkach Interu Miláno a dosiahnuť športový i osobnostný rast.

Rešpekt voči druhým, aktívna účasť na živote skupiny, výmena názorov a zdieľanie víťazstva alebo nezdaru bude mať ústrednú rolu.

Domov bude mať v Stupave

"Základom sú tréneri z Interu, ktorí postupne formujú a vychovávajú domácich koučov. Hlavným trénerom, ktorý túto úlohu dostal na Slovensku, je Raffaele Quaranta. Na starosti bude mať aj letný kemp v Trebaticiach," povedal technický riaditeľ akadémie Interu Miláno Marco Monti.

"Slovensko vnímame ako zaujímavú krajinu s veľkým potenciálom a vášňou pre futbal. Priamo v Interi to potvrdzuje aj Milan Škriniar. Cieľom akadémie je zabezpečiť vhodné podmienky pre mladých futbalistov na domácej pôde," doplnil Monti.

Inter Academy Imas Slovakia našiel domov v zmodernizovanom športovom centre v Stupave, ktorého súčasťou je komplexné vybavenie pre hráčov - plavecký bazén, krytá športová hala, sauna, posilňovňa a služby fyzioterapeuta.

"Investícia do tohto areálu bola veľmi dôležitá. V Bratislave nie je dobrá situácia so štadiónmi. Preto sme sa rozhodli pre Stupavu, kde je aj základná škola, ktorú navštevuje 10 000 detí. Chceme s ňou spolupracovať," tvrdí Hasoň.

Technické prepojenie medzi centrálou v Miláne a ostatnými strediskami akadémie je základom mládežníckeho sektoru. Každú akadémiu, ktorú Inter vo svete otvorí, považuje za rozšírenie samotného klubu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Inter Miláno otvára na Slovensku vlastnú akadémiu