Husárová s titulom v Trnave, dvojhra už bez Sloveniek

Janette Husárová
Janette Husárová (Autor: SITA)
SITA|5. aug 2011 o 16:33

Slovenská tenistka Janette Husárová sa hneď na svojom úvodnom turnaji po takmer dvojročnej oficiálnej medzinárodnej odmlke dočkala celkového triumfu.

TRNAVA. Deblová majsterka sveta zo sezóny 2002 a Češka Renata Voráčová zvíťazili v piatkovom finále štvorhry na podujatí ITF Empire Cup na Hajdóczyho v Trnave (31. júla - 7. augusta, dotácia 50 000 USD, antuka) nad domácimi dvojkami "pavúka" Janou Čepelovou a Lenkou Wienerovou 7:6 (2), 6:1.

Bývalá trojka deblového svetového rebríčka WTA Husárová sa už venuje prevažne organizátorským aktivitám, napríklad od 15. augusta sa v Piešťanoch začne "jej" turnaj ITF ZSE Open s dotáciou 10 000 USD.

Slovenský tenis nebude mať zastúpenie v sobotňajšom semifinále trnavskej dvojhry. Osmička žrebu Kristína Kučová podľahla v piatkovom štvrťfinále favorizovanej trojke žrebu, Rakúšanke Yvonne Meusburgerovej, tesne 7:6 (5), 3:6, 4:6. Už predtým Lenka Juríková prehrala so spomenutou Voráčovou nasadenou ako druhou 3:6, 4:6.

Zverenkyňa svojho brata Petra Juríková teda neobháji prienik do finále spred dvanástich mesiacov, vtedy sa však hralo len o polovičnú dotáciu v porovnaní s terajšou a konkurencia bola menej náročná. Voráčovú vyzve v semifinále práve Meusburgerová.

"Bol to kvalitný zápas a musím povedať, že Voráčová hrala fakt dobre. Najmä v prvom sete ma tlačila a zároveň mala aj veľmi dobrú obranu. V druhom set som viedla 4:3 bez brejku, ale napokon to nestačilo. Mala som trochu problémy s ramenom, volala som si fyzioterapeuta. Nemalo by to byť nič vážnejšie."

"Budúci týždeň som mala hrať v Nemecku, ale radšej som ten štart zrušila. Približne tri dni si oddýchnem, budem si to rameno šetriť a strečovať a potom sa začnem pripravovať na ´harde´ na dvorcoch Slávie STU Agrofert alebo Slávie Právnik na kvalifikáciu US Open," povedala Lenka Juríková pre agentúru

"Mám rada takéto vyrovnané zápasy, ale, samozrejme, mrzí ma, že tento sa napokon neskončil mojím úspechom. Boli to dnes dva odlišné štýly na kurte. Ja som útočila a Meusburgerová sa bránila. Prvý set som mohla získať aj ľahšie, dosť som sa v ňom vysilila. Spočiatku som bola lepšou hráčkou, od druhého setu už viac-menej ona. Bojovala som až do konca, ale zahrala som zopár lôpt nesprávne a chýbalo mi aj trošku šťastia," povedala pre agentúru SITA Kristína Kučová, ktorá sa pred kvalifikáciou US Open rozcvičí na tvrdom povrchu budúci týždeň v ruskej Kazani.

Prvou semifinalistkou v Trnave sa stala Poľka Magda Linettová nasadená ako šiesta. Vo štvrťfinále si poradila s českou obhajkyňou titulu a zároveň jednotkou tohto podujatia Sandrou Záhlavovou hladko 6:3, 6:2. Medzi najlepšími štyrmi si zmeria sily s úspešnou so sedmičkou "pavúka", Bulharkou Elicou Kostovovou, ktorá prekonala Rumunku Alexandru Cadantovú nasadenú ako štvrtú tesne 6:7 (6), 6:3, 7:6 (3).

Dvojhra - štvrťfinále:

Renata Voráčová (ČR-2) - Lenka Juríková (SR) 6:3, 6:4

Yvonne Meusburgerová (Rak.-3) - Kristína Kučová (SR-8) 6:7 (5), 6:3, 6:4

Magda Linettová (Poľ.-6) - Sandra Záhlavová (ČR-1) 6:3, 6:2

Elica Kostovová (Bul.-7) - Alexandra Cadantová (Rum.-4) 6:7 (6), 6:3, 7:6 (3)

Dvojice v sobotňajšom semifinále dvojhry:

Magda Linettová (Poľ.-6) - Elica Kostovová (Bul.-7)

Yvonne Meusburgerová (Rak.-3) - Renata Voráčová (ČR-2)

Štvorhra - finále:

Janette Husárová, Renata Voráčová (SR/ČR) - Jana Čepelová, Lenka Wienerová (SR-2) 7:6 (2), 6:1

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Husárová s titulom v Trnave, dvojhra už bez Sloveniek