Hrbatý a Cibulková odleteli na Hopmanov pohár do Perthu

SITA|28. dec 2008 o 17:01

S blížiacim sa novým rokom štartuje tradične v Austrálii aj ďalšia tenisová sezóna.

BRATISLAVA. Slovenskí reprezentanti Dominik Hrbatý a Dominika Cibulková v nedeľu nasadli do lietadla, aby sa cez Spojené arabské emiráty presunuli do západoaustrálskeho Perthu, kde sa v dňoch 3. - 9. januára uskutoční Hopmanov pohár, neoficiálny svetový šampionát miešaných tenisových tímov. Práve tento turnaj bude pre Dominika s Dominikou úvodným v novom kalendárnom roku.

Devätnásta hráčka singlového renkingu WTA Tour Cibulková sa na úvod novej sezóny pripravovala mesiac na Floride a do Bratislavy sa vrátila až tesne pred vianočnými sviatkami. Jej skúsenejší, ale rebríčkovo oveľa nižšie postavený mužský kolega Hrbatý (253.) trénoval po návrate z africkej dovolenky dva týždne v Bratislave. "V prvom týždni som sa iba dostával do úderov, v tom druhom už aj hral gemy a chytal zápasový rytmus. Trénoval som s chlapcami z NTC, ale aj s Ukrajincami Stachovským a Bubkom, a posledné dva dni s Rakúšanom Melzerom," uviedol po sobotňajšom záverečnom tréningu pre agentúru SITA D. Hrbatý. Práve Cibulková je momentálne v súkromí partnerkou Rakúšana Melzera, a tak sa na spoločné tréningy prišla pozrieť. "V Perthe nás čaká ešte týždeň spoločnej prípravy. O ambíciách by som veľmi dopredu nechcel hovoriť. Dominika bude určite favoritkou vo svojich zápasoch a ja by som jej chcel pomôcť čo najlepšími výkonmi," dodal Hrbatý, ktorý sa pred troma rokmi v perthskom Burswood Dome tešil z celkového víťazstva po boku Daniely Hantuchovej.

Slovenskí reprezentanti vstúpia do Hopmanovho pohára v pondelok 5. januára 2009 od 10.00 h SEČ stretnutím v A-skupine proti najvyššie nasadeným Spojeným štátom americkým, konkrétne Meghann Shaughnessyovej a Jamesovi Blakovi. O deň neskôr v utorok 6. januára nastúpi družstvo SR proti hostiteľom Casey Dellacquovej a Lleytonovi Hewittovi (znova od 10.00 h SEČ) a napokon si vo štvrtok 8. januára od 2.30 h SEČ zmeria sily s Nemcami Sabine Lisickou a Nicolasom Kieferom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hrbatý a Cibulková odleteli na Hopmanov pohár do Perthu