Hossa prináša Chicagu viac ako góly

Marián Hossa smeruje do tretieho finále NHL za sebou.
Marián Hossa smeruje do tretieho finále NHL za sebou. (Autor: ČTK/AP)
Tomáš Prokop|21. máj 2010 o 12:15

Hokejisti Chicaga výborne vkročili do finálovej série proti San Jose. Medzi ich lídrov patrí aj Marián Hossa.

CHICAGO. Hokejisti Chicaga vkročili výborne do finálovej série Západnej konferencie. Vyhrali oba zápasy na ľade San Jose a v sérii vedú 2:0.

PLAY OFF NHL

finále konferencií

nhl.jpg
Východná konferencia

Philadelphia vs Montreal

4. MON - PHI, SO 22.5. o 21.00

5. PHI - MON, UT 25.5. o 1.00

6. MON - PHI, ŠT 27.5. o 1.00

7. PHI - MON, SO 29.5. o 1.00

Západná konferencia

San Jose vs Chicago

3. CHI - SJO, SO 22.5. o 2.00

4. CHI - SJO, NE 23.5. o 21.00

5. SJO - CHI, ST 26.5. o 3.00

6. CHI - SJO, PI 28.5. o 2.00

7. SJO - CHI, NE 30.5. o 2.00

Prečítajte si o NHL viac

pozn. časy sú uvedené v SEČ


Na veľmi dobrej hre má veľký podiel aj Marián Hossa. V zápasoch síce zaznamenal len jednu asistenciu, ale v obrannej činnosti patril medzi najlepších hráčov. Blackhawks čaká v noci z piatka na sobotu prvé stretnutie série na domácom ľade, kde sa im darí menej ako v zápasoch u súpera.

„Tie dva triumfy boli ťažké, vybojovali sme ich najmä dobrou prácou celého tímu v defenzíve. Tretí duel ale môže byť kľúčový, lebo je úplne iné, keď máta stav v sérii 3:0 ako 2:1," povedal Hossa.

Reálna šanca na tretie finále

Slovenský útočník má reálnu šancu zahrať si v treťom finále NHL za sebou. V minulých dvoch bol vždy na strane porazeného tímu.

Tretie finále by si mohol zahrať aj druhý Slovák v zostave Hawks Tomáš Kopecký. Ten začal play off veľmi dobre, vybojoval si miesto v druhom útoku, ale v posledných zápasoch ho tréner Joel Quenneville vynechal z nominácie. Odôvodňuje to tým, že víťazná zostava sa nemení.

Hossa sa vrátil aj k podstate toho, prečo hrá Chicago v play off lepšie vonku než doma. „Vonku sme akýsi spokojnejší, hráme pod menším tlakom. Nemusíme nič tvoriť, stačí dobre brániť a dávať góly z rýchlych protiútokov. Doma sa až príliš snažíme hrať na krásu," dodal odchovanec trenčianskeho hokeja.

((video))

V Chicagu oslavovali pred pár dňami sedemdesiatku jednej z legiend klubu - Stana Mikitu, skvelého útočníka slovenského pôvodu. „Boli sme teraz dosť dlho na cestách. Určite sa však chystám mu zablahoželať. Ešte stále vie dobre slovensky, tak si sem-tam pohovoríme. Je to vynikajúci a vtipný človek, viackrát sme sa spolu nasmiali," vravel slovenský krídelník.

Na majstrovstvách sveta chýbali tímu skúsenosti

Hossa sledoval aj vystúpenie slovenského tímu na majstrovstvách sveta v Nemecku. „Chlapci ma milo prekvapili ako hrali prvé tri zápasy, obzvlášť v zápasoch proti Rusom. Ostatné zápasy som veľmi nesledoval, škoda tých výsledkov. Ukázalo sa, že skúsenosti rozhodujú," pokračoval jeden z najlepších útočníkov olympijského turnaja vo Vancouvri. Hanlon podľa neho prinesie do slovenského hokeja novú krv.

Na adresu Hossu sa vyjadrili pozitívne počas play off v denníkoch Daily Herald či Chicago Tribune aj spoluhráči, či už kapitán tímu Jonathan Toews alebo šikovný krídelník Patrick Kane. Pridal sa k nim aj tretí hráč z prvého útoku Blackhawks, Dustin Byfuglien.

„Prináša do tímu oveľa viacej ako len strieľanie gólov. Výborne forčekuje, kryje si puk a celkovo hrá skvele v obrane. To je presne čo potrebujeme pre úspech."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa prináša Chicagu viac ako góly