Cousins o tom povie aj svojím deťom. Tkachuk o Caroline nechcel ani počuť

Hráči Floridy Panthers.
Hráči Floridy Panthers. (Autor: TASR/AP)
TASR|13. máj 2023 o 08:52

Kanaďan rozhodol zápas s Torontom.

NEW YORKS. Hokejisti Floridy využili druhú príležitosť na spečatenie postupu z 2. kola play off zámorskej NHL.

V piatom stretnutí semifinále Východnej konferencie zvíťazili v noci na sobotu v Toronte 3:2 po predĺžení a v sérii triumfovali 4:1 na zápasy.

Víťazný gól strelil v 76. minúte útočník Nick Cousins. K postupu sa priblížili aj hráči Vegas, ktorí zdolali v piatom dueli série Edmonton na domácom ľade 4:3 a vedú 3:2 na zápasy.

Veľkou oporou "panterov" bol brankár Sergej Bobrovskij, ktorý zlikvidoval 50 striel. Gól a asistenciu si v drese hostí pripísali Aaron Ekblad a Carter Verhaeghe.

Hostia mali výborný vstup do zápasu a po úvodnej tretine viedli 2:0.

Cousins: Bol to veľký moment pre tím

Najskôr v 4. minúte využil prvú presilovú hru tvrdou strelou Ekblad a v 17. minúte potrestal zaváhanie hosťujúceho obrancu Timothyho Liljegrena strelou z prvej Verhaeghe.

Toronto dokázalo znížiť na rozdiel gólu v 28. minúte, keď si strelu Morgana Riellyho nešťastne zrazil do vlastnej bránky Cousins.

V závere prostrednej časti hry sa obranca Maple Leafs radoval aj druhýkrát, no rozhodcovia po porade s videom rozhodli, že puk prešiel za bránkovú čiaru až po prerušení hry.

Video: Zostrih zápasu Florida Panthers - Toronto Maple Leafs

Napriek tomu sa "javorové listy" dočkali v 56. minúte, keď strelou na prvú žrď poslal zápas do predĺženia švédsky útočník William Nylander.

Rozuzlenie priniesla 76. minúta duelu, v ktorej domáci prepadli v útočnom pásme a v prečíslení troch proti dvom rozhodol sériu Cousins.

"Je to jeden z tých momentov, o ktorých budete rozprávať svojim deťom. Moja dcéra má len 11 mesiacov, takže je to niečo, čo jej musím povedať, keď vyrastie.

Veľký gól, veľký moment pre náš tím. Je to naozaj výnimočné," uviedol autor víťazného gólu pre oficiálnu stránku nhl.com.

Tkachuk: Nechcem o tom hovoriť

Florida sa predstaví v konferenčnom finále prvýkrát od roku 1996. Jej súperom bude Carolina, ktorá zdolala New Jersey rovnako v päťzápasovej sérii.

Kapitán "panterov" Matthew Tkachuk si chce užiť radostný moment: "Úprimne, o Caroline ešte ani nechcem hovoriť.

Chceme si užiť tento večer, dať si pár dní pauzu a potom sa na nich sústredíme. Je to veľká úloha, ale zaslúžime si, aby sme si tento večer užili. Bola to poriadna drina, aj keď to bolo len päť zápasov."

Toronto prehrou predĺžilo čakanie na konferenčné finále, v ktorom naposledy hrali v ročníku 2001/02.

Na výhru čakajú vyše 50 rokov

Ešte dlhšie nezískal tím "Original Six" Stanleyho pohár, na ktorý čaká od roku 1968. "Je to naozaj ťažké.

Len pozerám okolo seba, do kabíny. Každý bojoval jeden za druhého. Počas celých siedmich rokov sme boli veľmi súdržní.

Hráči Floridy Panthers v zápase s Torontom Maple Leafs.
Hráči Floridy Panthers v zápase s Torontom Maple Leafs. (Autor: TASR/AP)

Je to smutné, keď takto ukončíme sezónu," povedal kapitán Toronta Auston Matthews, ktorému séria nevyšla a v piatich zápasoch sa ani raz strelecky nepresadil.

Príčinu vypadnutia po zápase hľadal tréner Toronta Sheldon Keefe: "Sériu sme si prehrali v prvých troch zápasoch. Štvrtý zápas sme podľa mňa odohrali veľmi dobre. Myslím si, že v piatom sme hrali dostatočne dobre na to, aby sme zvíťazili."

Vegas si poradil na domácom ľade s Edmontonom 4:3 a už len jeden triumf ho delí od postupu do finále Západnej konferencie.

Nad kanadským súperom vedie 3:2 na zápasy. Edmonton v piatom stretnutí dvakrát viedol, no v druhej tretine o náskok prišiel. V priebehu 90 sekúnd inkasoval tri góly, z toho dva v oslabení.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Cousins o tom povie aj svojím deťom. Tkachuk o Caroline nechcel ani počuť