Zranenie v najhoršom čase? Blížil sa jeho návrat do NHL, Regenda si však zrejme dlhšie nezahrá

Pavol Regenda v drese Anaheim Ducks.
Pavol Regenda v drese Anaheim Ducks. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|30. nov 2023 o 21:53

Regenda má za sebou vydarený začiatok sezóny.

BRATISLAVA. Útočník Pavol Regenda zažíva úžasný štart sezóny v AHL. Po bodyčeku však tomu môže byť koniec.

Regenda totiž nedohral zápas San Diega proti Texasu, v ktorom jeho tím podľahol 5:6 po predĺžení. Dvadsaťtriročný útočník utrpel zranenie, keď sa snažil udeliť súperovi bodyček.

Podľa informácií Johna Broadbenta, ktorý sa zameriava na San Diego, mal v tvári michalovský rodák bolestivú grimasu a museli ho z ľadu odnášať už v prvej tretine.

„Pre Regendu to nevyzeralo dobre. Keď sa zvíjal od bolesti v ľavom dolnom rohu texaského pásma, mohli ste vidieť, že sa chytal za koleno. Opakované zábery ukázali zakopnutie a pošmyknutie, keď bodyčekoval hráča Stars, takže sa možno zachytil o hranu a zvrtol si nohu,“ poznamenal Broadbent.

Podľa odborníka na Gulls, môže Regenda vypadnúť z hry na istý čas. Povedal by som, že je mimo hry minimálne na mesiac,“ vyhlásil.

Broadbent aj pomenoval problém, ktorý bude v najbližších týždňoch trápiť vedenie Regendovho tímu.

„Nie je ideálne pre Gulls stratiť jedného zo svojich najlepších strelcov a najlepších útočníkov, ale nedá sa s tým nič robiť. Zaujímalo by ma, či to znamená rýchle povolanie Jaxsena Wiebeho, alebo to otvára miesto pre Sashu Pastujova, aby nastúpil na vlnu, na ktorej sa tím v poslednej dobe vezie,“ ukončil Broadbent.

Pavol Regenda zaznamenal v prvých 16 zápasoch sezóny 10 gólov a 3 asistencie.

Zranenie prichádza v nesprávnom čase, keďže Anaheim ťahá negatívnu sériu siedmich prehier po sebe, čo zvyšovalo pravdepodobnosť povolať práve dobre hrajúceho Regendu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»AHL»Zranenie v najhoršom čase? Blížil sa jeho návrat do NHL, Regenda si však zrejme dlhšie nezahrá