Na čo čaká Anaheim? Regendu nepovolávajú, môže sa stať historickým lídrom

Pavol Regenda.
Pavol Regenda. (Autor: X / San Diego Gulls.)
Šimon Čop|1. feb 2024 o 16:50

V celej Západnej konferencii zatiaľ nepovolali žiadneho útočníka z farmy len Anaheim a Dallas.

SAN DIEGO. Ešte nikdy v histórii sa nestalo, aby hráč San Diega Gulls nastrieľal v jednej sezóne AHL viac ako 32 gólov. 

Hráči, ktorým sa takto nadmieru darí, zvyknú byť povolávaní do NHL. Byť historickým lídrom organizácie vo farmárskej súťaži je totiž fajn, ale azda nikto to nepovažuje za cieľ. 

Po sezóne 2023/24 sa takým môže stať Pavol Regenda. Momentálne má nábeh na 34 presných zásahov, a to napriek tomu, že pre zranenie nedávno vynechal 13 zápasov. 

Jeho forma logicky otvára otázku: Stane sa ním? Alebo ho od toho Anaheim Ducks uchránia?

Zranenie prišlo v nevhodný čas 

Dvadsaťštyriročný útočník začal ročník na farme. Po prípravnom kempe si nevybojoval miesto v prvom tíme, a tak sa stretol s novou situáciou. 

Čo sa však nepodarilo pred sezónou chcel uskutočniť čím skôr. A tak sa od úvodu ročníka prezentoval nebojácnou a energickou hrou a hlavne gólmi. 

Po prvých troch zápasoch ich mal štyri, po piatich päť. Keď mal po 15 stretnutiach 10 gólov, patril k najlepším strelcom súťaže. 

Až do zranenia nezažil viac ako dva duely bez gólu po sebe. Keby ste si v tom čase vypýtali od vedenia Ducks zoznam možných adeptov na povolanie, bezpochyby by bol poriadne vysoko. 

Lenže 29. novembra sa možno v najhoršej možnej chvíli zranil. Nielenže hral v úchvatnej forme a klopal na dvere do prvého tímu, ale ani Anaheimu sa nedarilo a ťahal sedemzápasovú šnúru prehier.

Do akcie sa zapojil o mesiac a pol, 10. januára proti Coachella Valley. Trochu mu to trvalo, ale dostal sa do tempa. 

Po piatich dueloch bez bodu či gólu opäť začal excelovať. Na konci januára sa strelecky presadil v štyroch zápasoch po sebe, čo je jeho nové kariérne maximum. Medzi 23. a 30. januárom strelil päť gólov a navzdory dlhej pauze je stále najlepším strelcom “čajok”. 

V celej AHL strelilo viac gólov ako on zatiaľ 24 hráčov, avšak všetci s výnimkou Fagema z Ontaria už odohrali viac ako 30 zápasov. Regenda zatiaľ štartoval v 26. 

Jeho výkony nútia premýšľať 

Pozoruhodné výkony Regendu v Amerike nie sú ničím novým. Za morom pôsobí druhý rok. A už vlani sa prezentoval výborne.

Vydaril sa mu najmä štart sezóny 2022/23. Málokto asi čakal také predstavenie, veď len pár mesiacov pred podpisom v Amerike hrával v extralige za Michalovce.

V NHL debutoval 13. októbra 2022. Premiéru si vybojoval vynikajúcou prípravou. Prvé body pozbieral v treťom dueli a zatiaľ jediný gól v profilige strelil v šiestom.

VIDEO: Doposiaľ jediný gól Pavla Regendu v NHL

Do AHL sa porúčal po 14 stretnutiach a hráva tam dodnes. Na súťažný zápas v najlepšej lige sveta čaká už takmer 14 mesiacov. 

Bojovného Michalovčana urastenej postavy by v prvom tíme radi videli mnohí. Túto tému naposledy nadhodil novinár Félix Sicard z blogu Crash The Pond. 

“Pavol Regenda má nábeh na 30-gólovú sezónu v AHL. Nedá mi nezamýšľať sa nad tým, kedy sa pozrie do NHL,” napísal.

Na čo čakajú? 

Anaheim Ducks sa v tejto sezóne snažia držať si zostavu pokope. Zmeny nerobia, útočníkov nepovolávajú.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Na čo čaká Anaheim? Regendu nepovolávajú, môže sa stať historickým lídrom