Chytal každý zápas, vyháňali ho z ľadu. Nechcel som to, vraví brankár Nových Zámkov

Pavel Kantor.

Chytal každý zápas, vyháňali ho z ľadu. Nechcel som to, vraví brankár Nových Zámkov

Pavel Kantor. (Autor: SITA - Martin Havran)
Pavel Kantor.
Pavel Kantor. (Autor: SITA - Martin Havran)
Samuel Grega|20. feb 2023 o 15:50

Pavel Kantor pustil svojho náhradníka do bránky len na tri minúty a 43 sekúnd.

Nové Zámky odohrali počas tejto sezóny 45 zápasov. Ich brankár PAVEL KANTOR odchytal každý z nich.

Tridsaťjedenročný Čech pre Sportnet prezradil, ako toto vyťaženie zvláda a čo mu pomáha udržiavať si dobré výkony.

Čo sa v texte dočítate:

  • Ako zvláda zápasovú záťaž?
  • Prečo chytá každý zápas tímu?
  • Aký má vzťah s brankárskym kolegom?
  • Z akého kuriózneho dôvodu musel v jednom zápase striedať?
  • Ako v Nových Zámkoch hovorili, že sa môžu dostať až do finále?
  • Čo ho priviedlo na Slovensko?
  • V ktorej lige by si chcel zahrať?

Väčšinu vašej kariéry ste odohrali doma v Česku. Ako sa vám páči na Slovensku?

Je to viac-menej podobné. Asi všetci vieme, že česká extraliga je o trochu lepšia, ale myslím si, že top tímy ako Slovan, Košice, Zvolen by sa v českej extralige uchytili a určite by tam nehrali druhé husle. Ťažko to porovnávať, ale zatiaľ sa mi tu páči a som spokojný. V klube máme všetko, čo potrebujem, nemám dôvod sa na niečo sťažovať. 

V tejto sezóne ste nastúpili v každom zápase Nových Zámkov. Odchytali ste takmer o 500 minút viac ako druhý najvyťažovanejší brankár ligy. Ako to zvládate?

Myslím si, že celkom dobre. Tréneri mi vychádzajú v ústrety aj na tréningoch. Ak sa cítim unavenejší, dá sa s nimi dohodnúť, že nemusím ísť na ľad. Väčšinou chodím a mám to práve naopak. Snažím sa dosť cvičiť aj cez sezónu.

Mám výborných kondičných trénerov z Česka, ktorí pracovali aj s národným tímom a pripravuje sa pod nimi väčšina špičkových hokejistov z Českej republiky.

Oni mi pripravujú každodenný plán. Naučil som sa cvičiť aj medzi zápasmi, čo sa môže niekomu zdať divné, ešte pri takom vyťažení. Myslím si, že keď si na to človek zvykne, je to veľmi pozitívne. 

Takže je to kokteil všetkých ingrediencií. Vieme sa dohodnúť s trénermi, plus cvičenie, regenerácia, odpočinok, veľa spánku a tak ďalej. A samozrejme aj nejaké skúsenosti.

Človek už potom tak neberie na seba ten tlak. Keby som mal 23 a riešil každý zápas, tak by ma to tiež psychicky vyčerpalo, ale teraz to už beriem trochu s nadhľadom. 

Na snímke zľava Martin Chovan, brankár Pavel Kantor (obaja Nové Zámky) a Liam Pecararo (Slovan).
Na snímke zľava Martin Chovan, brankár Pavel Kantor (obaja Nové Zámky) a Liam Pecararo (Slovan). (Autor: TASR - Dano Veselský)

Máte veľmi dobré štatistiky - 93,18 percentnú úspešnosť zákrokov, 2,37 inkasovaných gólov na zápas, dve čisté kontá. Ako sa vám pri takom vyťažení darí podávať tak kvalitné výkony?

Snažím sa o to, aby mala moja kariéra vzostupnú tendenciu, aby som mal každú sezónu lepšiu a každý deň sa stával lepším brankárom. Človek na sebe musí každý deň pracovať. Ísť na tréningu naplno sa vracia. Ak ten tréning iba odstojíte a idete na pol plynu, v zápase sa to negatívne ukáže.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Chytal každý zápas, vyháňali ho z ľadu. Nechcel som to, vraví brankár Nových Zámkov