Nitra valcuje aj naďalej. Hrá sa mi ťažko, súper premieňa každú šancu, smútil Škorvánek

Brankár Michaloviec Stanislav Škorvánek inkasuje v zápase play-off proti Nitre.
Brankár Michaloviec Stanislav Škorvánek inkasuje v zápase play-off proti Nitre. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|8. apr 2024 o 23:40

Postup do finále chcú spečatiť na ľade súpera.

NITRA. Bol to dôležitý štvrtý zápas. Hokejisti Nitry mohli odskočiť v sérii play-off Tipos extraligy na 3:1 alebo Michalovce mohli vyrovnať stav na 2:2. 

Momentum bolo na strane tímu z východu, ktorý vyhral predchádzajúci zápas vysoko 7:4. Nitrania sa však z vysokej prehry dokázali otrepať a výborne sa pripravili na pondelkový duel. 

„Asi tá prehra bola na niečo dobrá a dnes sme to uchopili za správny koniec. Výsledok sa dostavil. Dnes sme podali zodpovedný výkon. Bol vidieť markantný rozdiel oproti včerajšku a takisto aj vo výsledku. 

Dali sme do toho všetko. Robili sme veci, ktoré sme si povedali. Chalani sami vidia, že ak dodržíme, čo máme, tak je radosť hrať. Aj im sa lepšie hrá,“ komentoval asistent trénera Dušan Milo. 

„Prehra nám neublížila. Skôr nám ukázala, kde máme deficit. Ponaučili sme sa z toho. Ukázali sme, že tieto chyby vieme napraviť,“ pridal sa útočník Miloš Bubela. 

Nitra vyhrala 5:1 a vo štvrtok v Michalovciach má k dispozícií prvý mečbal. 

„Sme blízko i ďaleko. Potrebujeme ešte jeden krok a dúfam, že to na ľade súpera doklepneme,“ pokračoval tréner. 

Žiadne výhovorky

Michalovciam aj naďalej chýbali štyria kľúčoví hráči – Sena Acolatse, Adam Drgoň, Mitchell Heard a Mathew Santos. 

„Je to iba výhovorka. Bolo by najjednoduchšie to povedať takto a utiecť pred zodpovednosťou. Máme skvelý tím, ktorý tvrdo pracuje. Sústredíme sa na hráčov, ktorí hrajú a nie na tých, ktorí hrať nemôžu,“ uviedol michalovský tréner Tomek Valtonen. 

Adam Drgoň
Adam Drgoň (Autor: Tomáš Feigl/HK DUKLA Ingema Michalovce)

„Je to ťažké. Každému však chýba niečo, prípadne hráči hrajú s menším zranením. Nesmieme sa vyhovárať a nájsť v sebe silu,“ reagoval brankár Stanislav Škorvánek. 

Keď však nitrianski hokejisti hrali svoju hru, súpera do ničoho nepustili. 

„Keď diktujete tempo hry, tak súper sa musí prispôsobiť a reagovať. Keď si ideme svoje, tak máme kvalitných hráčov v útoku, dobrého brankára a pridajú sa aj obrancovia,“ uviedol tréner Milo. 

Skvelá štatistika

V úvode stretnutia si vytvorili domáci hráči niekoľko skvelých príležitostí, pri ktorých sa nitrianski fanúšikovia stavali zo sedadiel. Každý útok sprevádzal mohutný aplauz. 

Nitranom sa však nedarilo prekonať brankára Škorvánka „Buď netrafia bránu alebo trafia stred brány,“ lamentovali skalní fanúšikovia. 

V závere tretiny mali domáci hokejisti k dispozícii presilovú hru. Až na jej konci dokázali hráči zavariť pred michalovskou bránou. Keď však Dávid Buc vyskočil z trestnej lavice, Miloš Bubela skóroval. 

Platilo, že ak tridsaťjedenročný útočník v play-off skóroval, tak Nitra vyhrala.

„Nepočul som ešte túto štatistiku. Asi budem musieť dávať góly do konca play-off,“ zasmial sa útočník. 

„Prvá tretina bola veľmi dobrá, ale žiaľ na konci tretiny sme inkasovali gól. Bol to však dobrý výsledok na to, ako domáci hrali. V druhom dejstve bola hra vyrovnaná, ale súper využil dve príležitosti. 

Nitrania potrestali naše chyby a skórovali. Je to jednoduché. Musíme byť trpezliví, všetko je o detailoch. Na tých musíme zapracovať. Takisto potrebujeme na súpera vyvíjať väčší tlak,“ povedal Valtonen. 

Sype im to

Do druhého dejstva vstúpili aktívnejšie Michalovčania. Nitrianske publikum však mohutným povzbudzovaním hnalo domácich vpred. Hra sa vyrovnala. 

Nitra udrela až v posledných štyroch minútach. Najprv na 2:0 zužitkoval peknú prihrávku od Tomáša Hrnku Robby Jackson a o 46 sekúnd prepadol puk brankárovi Škorvánkovi po strele Sebastiána Čederleho. 

„Nádhera, úplne sme ich prestrieľali,“ tešili za fanúšikovia. 

Stanislav Škorvánek v bránke HK Dukla Ingema Michalovce.
Stanislav Škorvánek v bránke HK Dukla Ingema Michalovce. (Autor: TASR)

Domáci vstupovali do záverečnej tretiny s trojgólovým vedením. 

„Prvú tretinu sme začali celkom dobre, ale domáci však odskočili. Škoda, že sme v druhej tretine dostali dva góly. To súpera dostalo na koňa. Otáčať zo stavu 3:0 v tretej tretine bolo veľmi ťažké. Nitrania si to postrážili. 

Dali päť gólov, jednoducho im to momentálne sype. Skúsime ešte niečo zmeniť do najbližšieho domáceho zápasu. Verím, že keď vyhráme, tak tlak prenesieme na nich. 

Nezostáva nám ešte nič iné, ako bojovať. Musíme vyhrať každý zápas v sérii. Otočili sme aj minulý rok súboji s Trenčínom. Chalani si veria, že to môžu zvládnuť,“ zhrnul brankár Škorvánek. 

Pohotová strela je základ

V tretej tretine pridali Nitrania ďalšie dva góly zásluhou Jacksona a Bučeka. V závere sa podarilo skórovať aj hosťom a upravili na konečných 5:1. 

Brankár Škorvánek priznal, že v sérii s Nitrou sa mu hrá ťažko. 

„Nitrania strieľajú veľa gólov. Majú typologických hráčov, ktorí vedia dobre zakončiť. Musíme im dať menej priestoru. Každá situácia sa dala riešiť lepšie, ale Nitranom momentálne padá všetko z každej šance. 

Vyradili Poprad. Dalo sa očakávať, že nevyhráme 4:0. Vedeli sme, že séria bude ťažká. Momentálne sú na skvelej vlne a premieňajú skoro každú šancu. Musíme vrátiť momentum na našu stranu,“ uviedol. 

Tréner Milo však vie, čo na reprezentačného gólmana platí. 

„Je to výborný brankár. Ale ani výborný brankár, nemôže chytiť strelu, ktorú nevidí. Na každého brankára platí tá istá zbraň – pohotová strela a clonenie. Keď toto robíte, nemá žiadny brankár šancu. Môže byť aj z NHL,“ zhrnul. 

Pavúk play-off Tipos extraligy

Aktuálny pavúk play-off hokejovej Tipos extraligy 2023/2024.
Aktuálny pavúk play-off hokejovej Tipos extraligy 2023/2024. (Autor: Sportnet)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Nitra valcuje aj naďalej. Hrá sa mi ťažko, súper premieňa každú šancu, smútil Škorvánek