Černák ukázal veľkú odvahu. Tiež sa v závere takmer pobil

Erik Černák.
Erik Černák. (Autor: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|2. nov 2021 o 10:45

Dostal sa do konfliktu s Tomom Wilsonom.

BRATISLAVA. V nedeľňajšom šlágri slovenskej Tipos extraligy medzi Slovanom Bratislava a HC Košice mohli diváci okrem piatich gólov vidieť aj obrovskú bojovnosť a obetavosť Andreja Goliana.

Obranca domácich sa vo vlastnom oslabení hneď trikrát hodil do strely súpera. V istom momente sa otrasený len podopieral svojej hokejky, nebol schopný korčuľovať, ale napokon aj vďaka nemu Slovan neinkasoval.

O niekoľko hodín neskôr ukázal príkladnú obetavosť aj obranca Tampy Bay Erik Černák. A to mal proti sebe jedného z najlepších hráčov v histórii NHL. 

Košický rodák sa v závere prvej tretiny dvakrát obetavo hodil do strely hviezdneho Alexandra Ovečkina. Ruský útočník pálil z prvej zo svojej typickej pozície, ale ani raz jeho strela neprešla k domácej bránke. 

Úsilie defenzívneho lídra a obhajcu Stanleyho pohára ocenil aj tréner Jon Cooper.

"Chce to naozaj odvahu, pretože každý vie, že Ovečkin neprihráva, ale páli z prvej. Nedostali sme v tom oslabení druhý gól a to nás nakoplo k obratu."

"Predviedol neskutočnú odvahu. Ten chlap dal svoje telo do strely, obetoval sa pre to, aby sme nedostali gól. Je to pôsobivé, má veľkú guráž. Takéto zákroky dodajú energiu celému tímu," chválil Černáka aj útočník Brayden Point.

Černák bol v zápase mimoriadne aktívny a nebál sa dohrávať súboje. Nazbieral šesť bodyčekov, čo bolo najviac spomedzi všetkých hráčov na ľadovej ploche. 

Pozornosť na seba upriamil aj v samotnom závere, keď sa takmer pobil s hosťujúcim Tomom Wilsonom. O Kanaďanovi je známe, že rád provokuje a pokiaľ sa strhne nejaká šarvátka, nikdy nie je od nej ďaleko. 

Tesne po skončení zápasu sa pustil do Černáka, ktorý stratil rukavicu. Nebyť rýchleho zásahu čiarových rozhodcov, zrejme by nasledovala bitka.

Treba však povedať, že tentokrát v tom nebol Černák nevinne. Po vhadzovaní sa totiž jeho hokejka dostala do intímnych partií protihráča. V takýchto prípadoch sa často udeľuje trest do konca zápasu. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Černák ukázal veľkú odvahu. Tiež sa v závere takmer pobil