Vymení NHL za extraligu? Slovan hľadá brankársku jednotku, lanáril aj Haláka

Jaroslav Halák.
Jaroslav Halák. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|6. jún 2022 o 13:30

Majster extraligy predstavil prvé posily a nový realizačný tím.

BRATISLAVA. HC Slovan Bratislava vstúpi do extraligovej sezóny 2022/2023 s viacerými zmenami.

Klub na pondelňajšej tlačovej konferencii oznámil, že novým športovým riaditeľom klubu sa stal Oto Haščák, trénerskou dvojicou zase Ján Pardavý a Andrej Podkonický. Obaja pôsobia ako asistenti hlavného trénera Craiga Ramsayho v slovenskej reprezentácii.

Dvaja rovnocenní tréneri

"Ponuka prišla už po odvolaní Roba Dömeho v uplynulej sezóne, ale chcel som sa venovať reprezentácii a oddychu. Dohodli sme sa, že prídem až po sezóne. Presvedčilo ma to, že sú tu skvelé podmienky pre hráčov a trénerov. Jednoznačne najlepšie podmienky na Slovensku a špičkové v Európe. A nemyslím finančné," uviedol Pardavý.

Pardavý s Podkonickým budú na striedačke rovnocenní, ale oficiálne bude vedený ako hlavný tréner Pardavý. Dömeho nahradil práve Podkonický, ktorý doviedol belasých k titulu.

"Chceme mať v klube najlepších ľudí a preto sme dbali na ich odbornosť, skúsenosti, profesionalitu a charakterové vlastnosti. Proces výberu bol dlhší, sme radi, že sme sa dohodli," uviedol jeden z akcionárov klubu Roman Hofstädter.

Lákali aj Haláka

Klub okrem toho predstavil aj nové posily Samuela Baroša, Liama Pecarara, Carla Ackereda, Tomáša Töröka a reprezentanta Jakuba Minárika.

"My sme s Otom komunikovali o hráčoch a hľadali sme ofenzívneho obrancu. Caleho som dal do pozornosti ja. Som presvedčený, že nám prinesie produktivitu v presilovkách. Je to dobrý korčuliar a má dobrú rozohrávku," povedal Pardavý.

Haščák pre TASR prezradil, že klub ešte hľadá brankára na post jednotky a záujem mal aj o Jaroslava Haláka.

Jaroslav Halák.
Jaroslav Halák. (Autor: TASR/AP)

Tridsaťsedemročný brankár je rodák z Bratislavy, za Slovan hral aj v mládežníckych výberoch a začínal v ňom seniorskú kariéru v sezóne 2003/04. O rok už pôsobil v nižších zámorských súťažiach.

"Máme rozpracované viaceré varianty. Nechcem preto ešte prezrádzať, či to bude Slovák, Európan alebo hráč zo zámoria. Haláka sme chceli, ale v NHL mu chýba 15 víťazstiev do jubilejnej tristovky. Chce ešte zostať v NHL."

Halák zostáva v tíme kanadskom tíme Vancouver Canucks, kde v minulej sezóne odchytal 17 zápasov s úspešnosťou 90,2 % a 2,94 inkasovanými gólmi na zápas.

Predtým pôsobil tri sezóne v Bostone Bruins a v minulosti chytal aj za kluby Montreal Canadiens, St. Louis Blues, Washington Capitals a New York Islanders.

Slovan začne prípravu na novú sezónu 27. júla. Od 18. do 21. augusta ho čaká kvalitný domáci turnaj Dunajský pohár. Nová sezóna extraligy sa začína 16. septembra, belasí budú v tejto sezóne účinkovať aj v hokejovej Lige majstrov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Vymení NHL za extraligu? Slovan hľadá brankársku jednotku, lanáril aj Haláka