VIDEO: Dallas vyrovnal sériu. Jeho brankár sa posunul v historických rebríčkoch

Hokejisti Dallasu Stars.
Hokejisti Dallasu Stars. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey, TASR|26. máj 2024 o 06:55 (aktualizované 26. máj 2024 o 09:40)

Séria sa po prvý raz dostane do Edmontonu.

NHL - finále Západnej konferencie - 2. zápas

Dallas Stars - Edmonton Oilers 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)

Góly: 4. Benn (W. Johnston, Heiskanen), 44. Marchment (R. Suter), 58. Lindell (Benn, W. Johnston) – 5. C. Brown (Ceci, Foegele)

Brankári: Oettinger 28/29 - Skinner 22/24

/stav série 1:1/

DALLAS. Séria je vyrovnaná, v Edmontone sa začne odznova. Finále Západnej konferencie pokračovalo v noci na nedeľu druhým duelom.

Dallas Stars v ňom zvíťazili nad Edmontonom Oilers 3:1. O výhre rozhodli v tretej tretine.

Stretnutie sa začalo rýchlymi gólmi. V 4. minúte otvoril skóre Jamie Benn, no Stars sa radovali len 45 sekúnd, keď mu odpovedal Connor Brown.

Po bezgólovej druhej dvadsaťminútovke patrila tá tretia "hviezdam". V 44. minúte rozhodol Marchment a poistku pridal v 58. minúte Lindell.

"Nie je veľa lepších pocitov v hokeji, ako keď skórujete v play-off. Berieme výhru, ale musíme zabudnúť na tento zápas, pretože nás čaká ďalší náročný," uviedol pre oficiálny web NHL autor rozhodujúceho gólu.

VIDEO: Zostrih zápasu Dallas Stars - Edmonton Oilers

V bránke Dallasu pochytal 28 striel Jake Oettinger. Pre tím vychytal už 22. výhru, čím sa posunul na druhú pozíciu v histórii klubu za Eda Belfoura.

"Ak by nás v prvej tretine tak skvelo nepodržal, dostali by sme sa do veľkých problémov a neviem, či by sme sa z nich vyhrabali," chválil brankára tréner Stars Pete DeBoer.

Skončila sa séria Leona Draisaitla, nemecký útočník prvýkrát v tohtoročnej vyraďovacej časti vyšiel bodovo naprázdno. Center Oilers a líder produktivity v play-off ťahal 13-zápasovú bodovú šnúru.

Draisatil nedokázal počas svojej série prekonať medzi aktívnymi hráčmi Nathana MacKinnona. Útočník Colorada ťahal v sezóne 2019/20 bodovú sériu 14 duelov.

Na dorovnanie historického rekordu Bryana Trottiera zo sezóny 1980/81 mu chýbalo päť zápasov s aspoň bodom.

Center Dallasu Craig Smith (15) atakuje nemeckého útočníka Edmontonu Leona Draisaitla.
Center Dallasu Craig Smith (15) atakuje nemeckého útočníka Edmontonu Leona Draisaitla. (Autor: TASR/AP)

"Rozdiely sú naozaj veľmi malé. Myslím si, že uhrať jedno víťazstvo v Dallase je pozitívne. Mali sme tu veľkú príležitosť získať aj druhý bod, ale nevyužili sme ju," povedal kapitán "olejárov" Connor McDavid.

Dallas uspel aj bez Roopeho Hintza, fínsky útočník vynechal štvrtý zápas za sebou pre zranenie v hornej časti tela.

Domácim chýbal z rovnakého dôvodu aj obranca Jani Hakanpää, v drese hostí nenastúpil útočník Adam Henrique, ktorého trápi zranenie členka.

Séria sa za vyrovnaného stavu sťahuje do Edmontonu, tretí duel semifinále play off je na programe v noci na utorok o 2.30 SELČ

Pavúk play-off NHL

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»VIDEO: Dallas vyrovnal sériu. Jeho brankár sa posunul v historických rebríčkoch