Najslávnejšia trofej v rukách McDavida. Vyslúžil si ju ohromujúcou sezónou

Connor McDavid vyhral v sezóne 2022/23 štyri individuálne trofeje.
Connor McDavid vyhral v sezóne 2022/23 štyri individuálne trofeje. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|27. jún 2023 o 05:58

Zdolal Matthewa Tkachuka a Davida Pastrňáka.

NASHVILLE. V americkom Nashville sa v noci z pondelka na utorok uskutočnilo každoročné udeľovanie individuálnych ocenení. Organizovalo sa v mieste tohtoročného draftu.

Najužitočnejším hráčom uplynulej základnej časti v NHL sa podľa očakávaní stal kapitán Edmontonu Oilers Connor McDavid.

Kanaďan v hlasovaní predbehol Davida Pastrňáka (Boston) a Matthewa Tkachuka (Florida). Získal 1951 hlasov. Na prvú priečku ho zaradilo 195 hlasujúcich, s jedinou výnimkou každý.

V sezóne 2022/23 ovládol štatistiky a predviedol v 21. storočí nevídané výkony. V 82 dueloch zaknihoval 153 bodov a 64 gólov. Prsty mal takmer v polovici gólov mužstva. Vyhral Maurice "Rocket" Richard Trophy aj Art Ross Trophy. Prevalcoval konkurenciu v individuálnych výkonoch.

Zaslúžene si tak odnáša Hartovu trofej, ktorá má prívlastok najcennejšia. Najužitočnejším hráčom ligy sa stal už po tretíkrát, nominovali ho po piaty raz.

Okrem Hartovej trofeje sa raduje aj zo zisku Ted Lindsay Award pre najlepšieho hráča podľa hlasovania hokejistov. Tú získal už po štvrtý raz.

"Keď ste mladý a prídete do NHL, ste veľmi nadšený, že môžete hrať v súťaži a vyhrávať Hart Trophy či Art Ross Trophy. Aj dnes, po rokoch, ma to nesmierne teší, ale v tomto bode mojej kariéry to nie je to, prečo hrám hokej," vyjadril sa kanadský útočník.

Vyrovnal rekord NHL. Je siedmym hokejistom v dejinách, ktorý v jednej sezóne získal štyri individuálne trofeje.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Najslávnejšia trofej v rukách McDavida. Vyslúžil si ju ohromujúcou sezónou