Chuťovky z NHLky: Aká dlhá bude Černákova maródka?

Erik Černák.

Chuťovky z NHLky: Aká dlhá bude Černákova maródka?

Erik Černák. (Autor: TASR/AP)
Erik Černák.
Erik Černák. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|20. apr 2023 o 14:15

V sérii medzi Halákovými Rangers a Tatarovými Devils zatiaľ vedie skúsenejší tím.

NEW YORK. Slovenský fanúšik NHL je v posledných rokoch naučený uspokojiť sa s málom. Traja krajania v play-off – a jeden z nich náhradný brankár - nami preto veľmi nezamávali. 

Chuťovky z NHLky

V pravidelnej rubrike Sportnetu ponúkne Šimon Čop každý týždeň novinky a zaujímavosti z NHL, zákulisné informácie, aj vlastné postrehy o najlepšej hokejovej lige sveta.

Lenže toto číslo by mohlo byť od stredy ešte okresanejšie. Iste, rátame aj s variantom, že sa do druhého kola môže dostať len jeden z tria Černák-Tatar-Halák, no prísť o jedného z dvoch pravidelne hrajúcich Slovákov už v prvom zápase play-off nechceme. 

Presne to sa možno stalo. Erika Černáka podopierali Brayden Point a Steven Stamkos, keď otrasený po faule, ktorý disciplinárka označila za veľmi nebezpečný, opúšťal ľad. 

Do druhého zápasu nezasiahne. A čo bude potom? 

V najnovšom diele rubriky Chuťovky z NHLky si predstavíme začiatok bojov o Stanleyho pohár. V akej pozícii do nich nastupuje Tomáš Tatar? A kto v nich prekvapil? 

O tom, ako zaujať verejnosť, by mohli dávať lekcie Vancouver Canucks, ktorí podpísali kontrakt s hráčom s rovnakým menom a priezviskom, aké má ich hviezda. Dočítate sa viac o hororovom zranení útočníka Winnipegu, vysvetlení rekordov Šimona Nemca, o tom, čo už v kabíne vystrojili Vegas Golden Knights svojmu súperovi alebo o najproduktívnejšom hráčovi Arizony, ktorý sa nedávno musel učiť znova chodiť.

1. V play-off NHL sa po prvých zápasoch obávam scenára, že Slovákov budeme môcť sledovať už len v jednej sérii. Erik Černák nedohral prvý zápas Tampy Bay proti Torontu pre zranenie.

Príčinou bol faul Michaela Buntinga. Zasiahol ho do hlavy a rozhodcovia mu za tento zákrok udelili trest do konca zápasu. "Blesky" následnú presilovku dvakrát využili a vybudovali si pohodlný náskok. Napokon vyhrali 7:3. 

VIDEO: Zákrok Buntinga na Černáka 

Toto Pyrrhovo víťazstvo sa môže zmeniť na nočnú moru. Prvý duel nedohral okrem Černáka ani Victor Hedman a Michael Eyssimont. V prípade Hedmana existuje teoretická šanca, že si zahrá v zápase č. 2, no Černák ani Eyssimont doň dozaista nezasiahnu. 

2. Najprv som si myslel, že vinník Bunting dostane menší trest, možno na zápas, maximálne dva. Po vysvetlení disciplinárnej komisie však rozumiem aj trojzápasovému dištancu. Nejde totiž len o samotný zákrok smerovaný proti hlave Černáka.

Do rozhodovania vstúpilo množstvo ďalších faktorov. Útočník Leafs fauloval dvojnásobne, keďže išlo aj o nedovolené bránenie, naschvál svoje telo namieril proti hlave súpera a dokonca ho zranil.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chuťovky z NHLky: Aká dlhá bude Černákova maródka?