Diváci chcú odpovede, nie vtipy. Fandíme tak, ako ty vedieš klub, odkázali Jágrovi

Jaromír Jágr.
Jaromír Jágr. (Autor: Tipsport extraliga/ instagram)
Miroslav Kováčik|13. feb 2024 o 12:30

Kladno prehralo v českej extralige 16 zápasov po sebe.

BRATISLAVA. Pred začiatkom sezóny mali hokejisti Kladna ambíciu konečne sa vyhnúť baráži a zabojovať o predkolo play-off. "Nič iné nemôže byť našim cieľom," vravel ešte v septembri Tomáš Plekanec.

Útočník s viac ako 1000 zápasmi v NHL však medzičasom ukončil kariéru a aj predsezónny cieľ sa zdá byť v aktuálnej situácii zbožným želaním. 

Hoci je už polovica februára, Kladno stále nevie, aké je to vyhrať extraligový zápas v roku 2024. Celkovo ťahá sériu už šestnástich prehier, pričom v posledných dvanástich dueloch ani len nebodovalo. 

V priemere inkasuje takmer štyri góly na zápas a aj preto sa nevie odlepiť zo 14. miesta tabuľky. Naopak, Mladá Boleslav vyhrala trikrát v sérii a náskok pred posledným Kladnom zvýšila na dvanásť bodov. 

"Som šťastný, že tu som, ale mrzí ma, že to ide takouto cestou. Pevne verím, že to zlomíme. Musíme bojovať," hovorí slovenský obrana Martin Nemčík, ktorý mužstvo posilnil minulý mesiac. 

Fanúšikovia nemali záujem o hru

Pred začiatkom sezóny sa do materského klubu vrátil Michael Frolík.

Hráč, ktorý si v NHL zahral za šesť klubov, získal Stanley Cup so Chicagom a má dve bronzové medaily z MS, však výrazne zaostáva za očakávaniami.

Michael Frolík strieľa na brankára Tuukku Ruska v piatom zápase finále NHL.
Michael Frolík strieľa na brankára Tuukku Ruska v piatom zápase finále NHL. (Autor: SITA/AP)

Aj keď 17. februára oslávi 36. narodeniny, bilancia jeden gól a tri asistencie v 29 zápasoch sú na útočníka takéhoto kalibru veľmi málo. 

Naposledy Kladno v priebehu troch dní dvakrát doma nestačilo na Vítkovice. V pondelňajšom stretnutí nedokázalo streliť ani gól a fanúšikovia im dali jasne najavo, čo si o ich výkonoch v poslednom období myslia.

Na zápas ich prišlo 1407, čo je negatívny divácky rekord českej extraligy v rámci tejto sezóny. Čo je však ešte horšie, fanúšikovia ani príliš nejavili záujem o to, čo sa dialo na ľadovej ploche.

Český Deník Sport na sociálnej sieti X zverejnil video, ako si diváci pred jednou z tribún natiahli improvizovanú sieť a na chvíľu si zahrali bedminton.

"V tej chvíli začali skalní fanúšikovia prvýkrát počas zápasu s Vítkovicami fandiť," napísal Deník Sport k spomenutému videu.

VIDEO: Fanúšikovia hokejové Kladna hrali počas zápasu bedminton

Pri výhre 4:0 strelil víťazný gól Patrik Zdráhal. V extralige skóroval po takmer roku a tiež ho prekvapila divácka (ne)atmosféra na štadióne.

"Vnímali sme to. Diváci tu vždy fandia, aréna je hlučná, ale chápem ich situáciu. Príliš sa im nedarí. Fanúšikovia boli ticho, z tohto pohľadu to nebolo dobré. Pripadlo mi to ako na juniorskom zápase," hovoril pre isport.cz. 

Došla im trpezlivosť

Kritike sa nevyhol ani Jaromír Jágr, ktorý je majiteľom klubu. Svoje slabé povzbudzovanie prirovnali fanúšikovia práve k vedeniu celého klubu.

"Jaromír, fandíme tak, ako ty vedieš klub," bolo na jednom z transparentov.

"Dlhodobý stav, v ktorom sa klub nachádza, nás vedie k prerušeniu aktívnej podpory tímu na tribúnach. Náš postoj sa nezmení dovtedy, kým vedenie Kladna, respektíve Jaromír Jágr verejne nevysvetlia okolnosti situácie v klube.

Chceme od Jágra počuť odpovede na naše otázky a nie vtipy a odbiehanie od témy," píše sa vo vyhlásení fanúšikov Kladna, ktoré zverejnil aj web iDnes.cz.

Jaromír Jágr.
Jaromír Jágr. (Autor: rytirikladno/ instagram)

V zápase proti Vítkoviciam (0:4) sa frustrácia prejavila aj samotných hráčov. Za stavu 0:3 dostal tresty do konca zápasu Nemčík aj Frolík. 

Po štvrtom inkasovanom góle dokonca Jakub Babka krosčekoval rozhodcu. Trest do konca zápasu bol samozrejmosťou, v hre je však aj dodatočný dištanc. 

"Pokiaľ by z toho mali byť ešte nejaké ďalšie postihy, bolo by to nepríjemné. Už takto máme málo hráčov," hovoril tréner Otakar Vejvoda.

Momentálne je ťažké predstaviť si, že by sa Kladno vyhlo baráži. 

"Šport niekedy prináša neuveriteľné príbehy, ale... Trápiaci sa Rytieri smerujú do baráže, odlepenie sa od dna by bolo hokejovým zázrakom. 

Čierna séria sa natiahla, smutný rekord kladenskej partie je na svete," napísal pre hokej.cz Ondřej Mach pri zostavovaní tzv. power rankingu, v ktorom zaradil Jágrov tím na posledné miesto. 

Legenda českého hokeja oslávi 15. februára 52. narodeniny a určite by si prial, aby mu hráči dali darček v podobe prerušenia série prehier. Šancu na to budú mať v stredu, keď na domácom ľade privítajú Liberec.

Tabuľka českej extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Česká hokejová extraliga»Diváci chcú odpovede, nie vtipy. Fandíme tak, ako ty vedieš klub, odkázali Jágrovi