Jágr prekvapil mladého hráča. Ten po jeho darčeku ťažko hľadal slová

Jaromír Jágr.
Jaromír Jágr. (Autor: REUTERS)
Miroslav Kováčik|4. mar 2024 o 22:00

Jiří Ticháček pôjde s Jaromírom Jágrom do Pittsburghu.

BRATISLAVA. Hokejisti Kladna budú tretí rok po sebe bojovať o udržanie sa v najvyššej súťaži. Iba jedenásť výhier v 52 zápasoch nemohlo stačiť na lepšie než posledné 14. miesto v extraligovej tabuľke. 

Ich umiestnenie je o to prekvapujúcejšie, že v tíme mali najproduktívnejšieho obrancu celej ligy. Iba 21-ročný Jiří Ticháček hral v priemere vyše 22 minút na zápas a nazbieral 43 bodov za trinásť gólov a 30 asistencií. 

V tíme zatienil aj majstra sveta z roku 2010 Jakuba Klepiša či ďalších spoluhráčov so skúsenosťami z NHL či iných popredných súťaží.

Vďaka svojim výkonom si vyslúžil reprezentačnú pozvánku a v rámci podujatí Euro Hockey Tour si päťkrát obliekol najcennejší dres. Pripísal si aj jednu asistenciu pri decembrovej výhre Česka nad Švajčiarskom 3:2.

Po skončení základnej časti si ho do svojej kancelárie zavolal majiteľ hokejového Kladna Jaromír Jágr, ktorému výkony mladého obrancu nemohli ujsť.

"Pamätáš si, ako som sa ťa pred dvoma dňami pýtal, čo budeš robiť? Premýšľali sme, aký darček ti dáme za tú skvelú sezónu, čo si mal. 

Nazývame to zájazd do Pittsburghu, ale nie je to zájazd. Budeš tam týždeň a chcem, aby si si pozrel tréningy a tiež zápas," povedal Jágr.

Mladý obranca takýto darček nečakal. Bol zaskočený.

Neskôr priznal, že atmosféru zápasu NHL zažije prvýkrát. Navyše, okrem Sidneyho Crosbyho, Jakea Guentzela či Jevgenija Malkina uvidí aj Connora McDavida či Leona Draisaitla, keďže Penguins privítajú Edmonton Oilers.

"Ja tam idem s tebou, aby si sa nestratil," vravel Jágr.

Okrem toho Ticháčkovi povedal, že sa stretne s viacerými legendárnymi hokejistami ako Mario Lemieux, Bryan Trottier či Paul Coffey. 

"Ty vole, to bude... Dúfam, že nezabudnem hovoriť anglicky. Niečo málo viem, ale...," iba ťažko hľadal slová perspektívny obranca Kladna. 

Hoci Ticháčka nedraftoval žiaden klub NHL, Jágr verí, že na túto súťaž má.

"Národný tím by mal byť, samozrejme, tvoj cieľ a hlavné je, aby si videl, kde končí tvoja cesta. Stopercentne máš na to, aby smerovala do NHL," povedal.

"To je neskutočné, veľmi sa teším," povedal obranca, ktorý v roku 2023 získal s českou dvadsiatkou striebro na juniorských MS.

"A odteraz si tykáme," povedal legendárny útočník.

Ticháček opäť zostal trochu zaskočený, ale následne odvetil "čau, Džeger," čím rozosmial najproduktívnejšieho Európana v NHL, ktorého dres nedávno vyvesili pod strechu štadióna v Pittsburghu. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Česká hokejová extraliga»Jágr prekvapil mladého hráča. Ten po jeho darčeku ťažko hľadal slová