Nestálo to za to, kajá sa. Prezident Bostonu hovorí o podpise Millera

Hokejisti Boston Bruins.
Hokejisti Boston Bruins. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|8. nov 2022 o 07:02

Krok Bostonu Bruins sa nestretol s pochopením.

BOSTON. Klub Boston Bruins v piatok podpísal kontrakt s Mitchellom Millerom. O dva dni neskôr ho zrušil.

Ide totiž o hráča, ktorý má zlú povesť. V minulosti šikanoval mentálne zaostalého spolužiaka Isaiaha Meyer-Crothersa, pričom používal ako fyzické, tak psychické násilie.

Kedysi bol dokonca draftovaný, no Arizona Coyotes sa po čase vzdali práv naňho. Po veľkej odozve médií, hráčov aj fanúšikov mu nevyšiel ani druhý pokus presadiť sa v NHL.

Ukončeniu kontraktu predchádzala viditeľná nespokojnosť nielen fanúšikov, ale i samotných hráčov Bostonu. Prezident organizácie Cam Neely sa pred podpisom vraj takmer s nikým neradil.

V pondelok predstúpil pred novinárov. Bol stručný, rozrušený a kajal sa.

"Dnes je z nás sklamaných veľa ľudí. A som smutný, že sme to spôsobili. Mali sme urobiť lepšiu prácu," povedal reportérom.

Neely tvrdí, že neodhadol mieru negatívnej odozvy, ktorú podpis zmluvy s Millerom bude mať.

"Nestálo mi to za to, aby to naša organizácia naďalej znášala," hovorí o rozhodnutí ukončiť nováčikovský kontrakt. "Sme hrdí na to, čo robíme v našej komunite a že sme zodpovední. Tentoraz sme to pokazili a ja som tu, aby som sa za to ospravedlnil."

V tlačovej správe Bruins, v ktorej oznámili svoje rozhodnutie rozlúčiť sa s obrancom, Neely uviedol, že tím mal dojem, že Millerovo šikanovanie Meyer-Crothersa bolo "ojedinelým incidentom". Boston potom zmenil kurz "na základe nových informácií".

Neely vyjadril ľútosť nad tým, že Bruins počas celého procesu nekontaktovali rodinu Meyer-Crothersa, a uviedol, že ju teraz plánuje osloviť.

Matka šikanovaného sa nedávno vyjadrila pre Fluta Shinzawu z The Athletic. Vravela, že keby ich čo i len raz kontaktovali, hneď by pochopili, že miera šikanovania niekoľko presiahla "ojedinelosť".

Neely dodal: "Verím na druhé šance, ale možno si ich nezaslúžime všetci. Nehovorím konkrétne o tejto situácii, ale áno, verím na druhé šance."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Nestálo to za to, kajá sa. Prezident Bostonu hovorí o podpise Millera