Hiddink sa lúčil so Stamford Bridge s ťažkým srdcom

SITA|18. máj 2009 o 11:57

Guusovi Hiddinkovi sa zo Stamford Bridge nebude odchádzať ľahko, priznal tréner futbalového klubu FC Chelsea po poslednom domácom zápase sezóny aj svojho krátkeho londýnskeho ...

LONDÝN. Guusovi Hiddinkovi sa zo Stamford Bridge nebude odchádzať ľahko, priznal tréner futbalového klubu FC Chelsea po poslednom domácom zápase sezóny aj svojho krátkeho londýnskeho angažmánu. Jeho účinkovanie na lavičke "The Blues" sa skončí spolu s posledným hvizdom finálového duelu FA Cupu 30. mája na Wembley s Evertonom. Hráčom aj fanúšikom Chelsea sa zdá byť jeho pobyt pri tíme príliš krátky. Priaznivci vyslovili svoj názor počas nedeľňajšieho víťazného stretnutia s Blackburnom (2:0), keď skandovaním Hiddinkovho mena dali najavo, že si jeho zotrvanie želajú viac ako príchod niektorého z kandidátov na čele s Carlom Ancelottim. Rovnaké pocity prevládajú aj v kabíne. "Veľakrát som svoje rozhodnutie zvažoval. Tomu sa nevyhnete. Takéto myšlienky sa nedajú vypnúť žiadnym tlačidlom. Keď som videl reakciu a najmä prístup hráčov, cítil som niečo ako smútok," povedal Hiddink a vysvetlil aj dôvody svojho návratu k plnohodnotnej práci trénera ruskej reprezentácie: "Rusko je krajina, ktorá sa potrebuje rozvíjať. Sľúbil som im to a s radosťou to splním. To však neznamená, že je z takejto atmosféry ľahké odísť. Reakcia divákov bola úžasná, priznám sa, že som to vzhľadom na krátke obdobie môjho tunajšieho pôsobenia nečakal."

Holandský svetobežník sa netají názorom, že Chelsea stále nemá káder schopný konkurovať Manchestru United. Nový tréner by mal podľa neho dostať prostriedky na nákup hráčov, ktorí by tento hendikep zmazali. "Keď chcete držať krok s konkurenciou, musíte svoj tím dopĺňať takmer každý rok. Buďme realisti, toto družstvo sa blíži k svojmu vekovému zenitu. Ale to už bude práca pre nový manažment. Ja iba môžem poradiť, aby viac investovali do rozšírenia kádra, ale to vedenie klubu dobre vie. FA Cup, ligový pohár, Premier League, Liga majstrov, na to je treba veľa kvality rozloženej do početného tímu. Potrebujete veľa hráčov ako Manchester United," pridal svoje odporúčanie Hiddink.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Hiddink sa lúčil so Stamford Bridge s ťažkým srdcom