Hantuchová aj Cibulková v Dubaji vypadli

Dominika Cibulková skončila v Dubaji v osemfinále.
Dominika Cibulková skončila v Dubaji v osemfinále. (Autor: SITA AP)
TASR|18. feb 2009 o 11:31

Slovenská tenistka Dominika Cibulková nepostúpila do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v Dubaji.

Dubaj. Daniela Hantuchová neuspela v osemfinále dvojhry na turnaji WTA v Dubaji (dotácia 2 milióny dolárov). Zverenka trénera Alberta Portasa prehrala s Francúzkou Virginiou Razzanovou za 2:23 h v troch setoch 2:6, 6:1 a 2:6. Slovenský tenis tak v Spojených Arabských Emirátoch prišiel aj o svoje posledné želiezko.

Dominika Cibulková v stredu skrečovala osemfinálový zápas proti Ruske Jelene Vesninovej za stavu 0:4 v treťom sete pre vyčerpanosť spôsobenú teplom a nedávnou chrípkou, Magdaléna Rybáriková sa s turnajom rozlúčila hneď v 1. kole po prehre s Austrálčankou Samanthou Stosurovou. Hantuchová s Cibulkovou vďaka postupu medzi elitnú šestnástku v Dubaji zinaksujú šek na 20.000 dolárov a do rebríčka WTA im pribudne 110 bodov.

Hantuchová úspešná len v druhom sete

Hantuchovej vyšiel úvod zápasu s Razzanovou, keď v treťom geme prelomila súperkino podanie a ujala sa vedenia 2:1. Ďalších päť gemov sa však stalo korisťou Razzanovej, ktorá v týchto fázach zápasu predvádzala svoj typický agresívny tenis s množstvom víťazných úderov. V druhom dejstve sa karta obrátila. Hantuchová pritvrdila na podaní i na returne, obmedzila počet nevynútených chýb a Razzanovej dovolila uhrať iba jediný gem. V rozhodujúcom dejstve však mala opäť navrch Razzanová, ktorá od stavu 2:2 získala štyri hry za sebou, v ôsmom geme premenila pri vlastnom podaní v poradí tretí mečbal.

Danielu mrzia nevyužité šance

Hantuchovú po skončení zápasu mrzeli nevyužité šance na začiatku tretieho setu. "V druhom sete sa mi to podarilo otočiť, hoci Razzanová hrala neskutočne dobre a rovnako ako v zápase proti Safinovej pálila nechytateľné priamky. V treťom sete som viedla 2:1 a 30:0 pri jej podaní, mala som tam aj brejkbaly, no nevyužila som ich, čo bolo rozhodujúce. S mojím vystúpením v Dubaji som celkom spokojná, hoci stále je čo vylepšovať.

Chcela som si tu zahrať štvrtfinále, ale som na správnej ceste. Chce to iba trpezlivosť," povedala pre TASR Hantuchová, ktorú teraz čaká jej obľúbený turnaj v Indian Wells. V Kalifornii v rokoch 2002 a 2007 triumfovala. "Na Indian Wells sa veľmi teším, veľmi sa mi tam páči. To ešte nezmamená, že tam budem hrať automaticky dobre, no určite urobím všetko pre to, aby som dostala čo najďalej. Pred odletom do Kalifornie by som sa rada aspoň na pár dní ešte zastavila na Slovensku," dodala Hantuchová.

Dominika Cibulková nepostúpila do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v Dubaji (dotácia 2 milióny dolárov). Nasadená dvanástka skrečovala osemfinálový zápas proti Ruske Jelene Vesninovej za stavu 6:4, 1:6 a 0:4 v treťom sete pre vyčerpanosť z tepla a únavu spôsobenú nedávnou chorobou. Cibulková minulý týždeň pre chrípku neštartovala na turnaji v thajskej Pattayi a iba v pondelok dobrala antibiotiká. Zverenka trénera Vladimíra Pláteníka si z Dubaja odnáša šek na 20.000 dolárov a do rebríčka WTA jej pribudne 110 bodov.

Cibulková mala raketový nástup

Cibulková mala v zápase s Vesninovou raketový nástup a po 24 minútach viedla 5:0. V šiestom geme však nevyužila štyri setbaly a Vesninová sa chytila. Ruska zlepšila podanie i returny a podarilo sa jej znížiť na 4:5. Cibulková napokon získala úvodný set vo svoj prospech, keď v desiatom geme prelomila súperkino podanie, no v ďalších minútach na dvorci kraľovala Vesninová. V druhom dejstve dovolila Ruska uhrať Cibulkovej iba jediný gem. V treťom sete si Vesninová po dvoch brejkoch vybudovala náskok 4:0 a Slovenka následne zápas skrečovala. Rodáčka zo Soči odplatila Cibulkovej vlaňajšiu prehru z turnaja v Montreale.

Dominika verila v postup, ale zmohlo ju teplo

Cibulková bola po zápase s Vesninovou smutná. "Verila som, že môžem postúpiť do štvrťfinále, no v treťom sete som vôbec nevládala. Mala som tuhé nohy, ťažko sa mi behalo. Od rána bolo v Dubaji veľmi teplo, čo ma dosť zobralo, svoju úlohu určite zohrala aj nedávna choroba. Začala som dobre a rýchlo som viedla 5:0. Jelena však potom začala viac riskovať a ja som sa naopak začala trápiť. Prvý set som napokon vyhrala, no s pribúdajúcimi minútami som sa na kurte cítila čoraz horšie a postupne sa to všetko nabalovalo na seba.

V treťom sete som ešte chcela zabojovať, no naozaj som nevládala a tak som pre vyčerpanosť musela zápas skrečovať," povedala pre TASR Cibulková, ktorá popoludní nenastúpila ani na zápas 2. kola štvorhry po boku Francúzky Virginie Razzanovej. Z Dubaja sa Cibulková vracia na Slovensko. "Chcem si dať pár dni voľna, keďže po fedcupovom týždni som si vôbec neoddýchla a hneď som letela na turnaj do Pattaye. Potom začnem s prípravou na prestížne turnaje na americkom harde v Indian Wells a v Miami," zakončila Cibulková.

dvojhra - osemfinále:

Jelena Vesninová (Rus.) - Dominika CIBULKOVÁ (12-SR) 4:6, 6:1, 4:0 - skreč

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová aj Cibulková v Dubaji vypadli