Handzušovi sa splnil sen, Chicago bolo prioritou

Michal Handzuš si zahral za Chicago v kariére osem zápasov.
Michal Handzuš si zahral za Chicago v kariére osem zápasov. (Autor: bleechport.com)
Tomáš Prokop|2. apr 2013 o 14:12

Vedenie Blackhawks angažovalo slovenského centra hlavne pre jeho výšku a skúsenosti.

„Som už iný hráč ako keď som tu hrával pred rokmi. Hlavne som starší, ale stále mám dosť síl, aby som tímu pomohol,“ povedal pre Chicago Sun-Times Michal Handzuš.

Z jeho slov bolo cítiť, že ho výmena potešila. V San Jose sa trápil, svedčí o tom najmä osemnásťzápasová séria bez bodu.

Okrem toho Blackhawks sú v úplne inej situácii ako Sharks. Stále vedú Západnú konferenciu. Handzuš neprichádza do neznámeho prostredia. Dobre sa pozná s väčšinou hráčov na čele s Mariánom Hossom a trénerom Joelom Qunnevilleom, ktorý ho trénoval ešte v St. Louis. V Blues vytvoril vtedy známy útok Demitra - Handzuš - Bartečko.

Denník Daily Herald si myslí, že slovenský center do tímu zapadne. „Handzuš dodá zostave skúsenosti v obrane, v presilovkách a takisto výborné percento na buly, pre ktoré ho brali v prvom rade,“ píšu známe chicagské noviny.

Tréner ho viedol ešte v St. Louis Blues

Slovák si už za tím z originálnej šestky NHL zahral ešte v sezóne 2006/2007, keď zaznamenal v ôsmich zápasoch osem bodov.

„Chicago má skvelý tím a Joel je vynikajúci tréner. Dobre poznám mesto aj okolie, keďže som tam strávil rok. Chcel som ísť do čo najlepšieho klubu, a tým Blackhawks určite sú,“ dodal pre Chicago Tribune Handzuš, ktorý musel s výmenou súhlasiť.

„Michal si mohol vybrať hociktorý tím, do ktorého chcel prestúpiť v rámci ligy, ale prioritne si vybral nás, čo si vážime,“ hovoril manažér Hawks Stan Bowman.

Qunneville zvažuje podľa Bowmana viacero variantov, kde Handzuša využije. Je možné, že ho vyskúša aj v druhom útoku. Predovšetkým ho však chce využiť hlavne pred play off proti vysokým a silným centrom, ktorých je v Západnej konferencii mnoho.

„Sme veľmi spokojní s tým ako hrajú naši mladí hráči. Keď sa blíži play off, tak potrebujete vysokých a skúsených hráčov, a tým Michal je,“ dodal Bowman.

Chceli aj Višňovského

Paradoxom je, že jediné dva body v tejto sezóne zaznamenal skúsený hráč práve proti Chicagu. Svoje kvality v NHL už dokázal v minulosti, keď napriek tomu, že je považovaný hlavne za defenzívneho centra prekonal štyrikrát dvadsaťgólovú hranicu.

„Budem sa snažiť zapadnúť najviac ako môžem. Teším sa, že budem mať šancu si opäť zahrať v presilovkách,“ dodal odchovanec Banskej Bystrice, ktorý odohral v tomto ročníku priemerne len okolo trinásť minút.

Handzušovi uvoľnil miesto v zostave Brandon Bollig, ktorého poslalo Chicago na farmu do Rockfordu. V súvislosti s Chicagom sa minulý týždeň intenzívnejšie hovorilo aj o záujme o Ľubomíra Višňovského. Skončil sa však po tom, ako skúsený obranca predĺžil zmluvu s Islanders o dva roky.

V prvých zápasoch v drese Blackhawks sa slovenský útočník zrejme nestretne s Mariánom Hossom. Ten už síce korčuľuje po zranení ramena, ale vedenie klubu mu chce dožičiť ešte pár dní oddychu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Handzušovi sa splnil sen, Chicago bolo prioritou