Handzuš prestúpil do San Jose. Podpísal na dva roky

Michal Handzuš.
Michal Handzuš. (Autor: TASR)
TASR|2. júl 2011 o 06:50

Michal Handzuš podpísal v piatok dvojročnú zmluvu v hodnote 5 miliónov dolárov so zámorským klubom San Jose Sharks.

Slovenský hokejový útočník Vedenie "žralokov" po otvorení trhu s voľnými hráčmi angažovalo tiež obrancu Jima Vandermeera.

SAN JOSE. Tridsaťštyriročný Handzuš odohral posledné štyri sezóny v tíme Los Angeles Kings. Hoci po vypršaní zmluvy vyjadril záujem o zotrvanie v tíme "kráľov", k dohode o ďalšej spolupráci nedošlo a slovenský reprezentant nadobudol v prvý júlový deň štatút neobmedzeného voľného hráča.

Zámorské mená najčastejšie spájali jeho meno s Philadelphiou, napokon si však "tľapol" so San Jose, ktoré po odchodoch Devina Setoguchiho a predovšetkým Scotta Nichola hľadalo spoľahlivého defenzívneho centra.

"Michal je extrémne zručný a dobre stavaný hráč, ktorému nechýba súťaživosť. Patrí k najlepšie brániacim útočníkom v celej lige a jeho schopnosti možno využiť pri akejkoľvek hernej situácii," uviedol generálny manažér klubu Doug Wilson.

Handzuš zaznamenal v minulom ročníku NHL v 82 zápasoch 30 bodov za 12 gólov a 18 asistencií. Spomedzi všetkých útočníkov v tíme strávil na ľade pri oslabeniach najviac času, pričom Kings boli v tomto smere štatisticky štvrtým najúspešnejším celkom v súťaži. Okrem kvalitného plnenia si defenzívnych úloh ho zdobí tiež vysoká úspešnosť na vhadzovaniach.

Počas doterajšej 12-ročnej kariéry v profilige odohral v dresoch Los Angeles, Chicaga, Philadelphie, Phoenixu a St. Louis 844 zápasov s bilanciou 435 bodov (172+263). Play off si zahral osemkrát, pričom vlani jeho tím v šiestich dueloch nestačil v 1. kole práve na San Jose.

Vandermeer, ktorý podpísal ročný kontrakt na milión dolárov, doplnil v defenzíve tímu hviezdneho Brenta Burnsa. Toho klub získal spolu s výberom v druhom kole budúcoročného draftu minulý týždeň z Minnesoty výmenou za Setoguchiho, útočníka Charlieho Coyla a draftový výber v prvom kole (2011).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Handzuš prestúpil do San Jose. Podpísal na dva roky