Grothová v emóciách použila silné slová, ale ospravedlnila sa

SITA|7. jan 2011 o 09:51

Austrálska tenistka so slovenským pôvodom Jarmila Grothová musela po štvrťfinálovej prehre na turnaji v Brisbane vysvetľovať silné slová, ktoré adresovala svojmu manželovi počas prestávky medzi gemami.

BRISBANE.

Samuel Groth totiž v zápase proti Nemke Andrei Petkovicovej /prehra 3:6, 4:6/ fungoval pre svoju manželku aj ako trénerský poradca, ktorý sa jej snažil pomôcť dobre mienenými radami.

Dvadsaťtriročnej rodáčke z Bratislavy však napriek tomu hra nefungovala podľa predstáv a v jednom okamihu počas druhého setu nanajvýš frustrovaná svojmu manželovi údajne rýdzim austrálskym prízvukom povedala: "Nebav sa so mnou ako s ´drbnutou´ turistkou!"

Aspoň takto jej slová zachytili citlivé ruchové mikrofóny na štadióne. Neskôr na tlačovej besede sa bývalá najlepšia slovenská juniorka a súčasná svetová hráčka číslo 42 verejne ospravedlnila.

"Bola som nahnevaná zo svojej hry, preto tie ostré slová. Ospravedlňujem sa každému, koho som týmto spôsobom mohla uraziť. Môjmu drahému manželovi som sa už ospravedlnila. On to pochopil, lebo tiež hrá tenis. Vie, aké náročné je v momentoch, keď sa vám nedarí, udržať emócie na uzde," cituje Jarmilu Grothovú AFP.

Grothová sa v Brisbane predstavila v solídnej forme. V osemfinálovom 2. kole si prvýkrát v kariére poradila s hráčkou elitnej svetovej desiatky, keď zdolala Austrálčanku Samanthu Stosurovú.

Pre zverenkyňu Gavina Hoppera to bol rebríčkovo jednoznačne najcennejší úspech v doterajšej kariére. Dovtedy ním bolo víťazstvo nad Ukrajinkou Katerynou Bondarenkovou, vtedy 30. v počítačovom poradí, vlani v kanadskom Montreale.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Grothová v emóciách použila silné slová, ale ospravedlnila sa