Good Angels Košice si trúfajú na ruský veľkoklub

Najlepšou strelkyňou Košíc je v Európskej lige zatiaľ Danielle McCray, ktorá má priemer takmer osemnásť bodov na zápas.
Najlepšou strelkyňou Košíc je v Európskej lige zatiaľ Danielle McCray, ktorá má priemer takmer osemnásť bodov na zápas. (Autor: TASR)
Tomáš Prokop|8. nov 2011 o 14:30

Košické basketbalistky majú na začiatku Európskej ligy veľmi dobrú formu. Po štyroch kolách vedú skupinu C a radi by ju viedli aj po zápase so štvornásobným víťazom súťaže.

KOŠICE. Košické basketbalistky čaká v stredu jedna z najťažších skúšok v tohtoročnej Európskej lige. Na domácej palubovke privítajú štvornásobné kráľovné Európy Spartak Moskovská oblasť.

Good Angels vyhrali tri zo štyroch odohraných zápasov a vedú skupinu C. Veria si aj na ruský veľkoklub. K prekvapeniu by im mohli pomôcť diváci vo vypredanej Infiniti aréne.

Spartak nie je tak silný ako v minulých rokoch

Spartak Moskva stále patrí medzi favoritov euroligy, ale podľa manažéra Good Angels Daniela Jendrichovského jeho sila nie je taká obrovská ako v minulých rokoch.

„Spartak by som momentálne zaradil na siedme, ôsme miesto v Európe. Veľmi obmenili káder, stále majú veľké hviezdy, ale už to nie je taký dominantný tím. V prvých zápasoch podcenili súperov, lebo s dvoma prehrami na základe svojich mien určite nepočítali.“

Podľa skúseného funkcionára môže zohrať rolu aj to, že ruský tím veľmi potrebuje v Košiciach vyhrať, aby si udržal kladnú bilanciu, ktorá mu zabezpečí výhodu domáceho prostredia pre play off.

Jednou z najväčších hviezd moskovského tímu je aj Američanka Candice Dupree, ktorá patrila vo dvoch sezónach k oporám Good Angels.

„Na Candice sa tešíme. Za dva roky zanechala na našom tíme výrazné stopy a verím, že aj ona sa vráti „domov“ rada. Určite sa jej chceme poďakovať pred zápasom za odvedenú prácu v našom tíme, aj keď nemyslím si, že nás potom bude šetriť,“ pokračoval Jendrichovský.

Problémy Good Angels pod košom

Problémom Košičaniek môžu byť v dôležitom zápase zranenie podkošových hráčok. Z istotou nebude hrať Jurčenková a problémy majú aj ďalšie dve pivotky.

„Erin Lawless pobolieva koleno a okrem toho utrpela slabší otras mozgu v poslednom ligovom zápase. V pondelok nemohla trénovať a nevieme či nastúpi. Anka Jurčenková nebude hrať pre zranenie kolena ešte najmenej päť týždňov. Takisto zdravotné problémy má neustále od začiatku sezóny Iveta Salkauskeová. Ak by nemohli hrať, budeme veľmi limitovaní,“ dodal manažér Košíc.

Jendrichovský priznal, že vedenie v klube nie je spokojné so spomínanou Salkauskeovou, od ktorej očakávajú oveľa viac ako doteraz predviedla.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Good Angels Košice si trúfajú na ruský veľkoklub