Môže za to klubová legenda? Bývalý reprezentačný tréner skončil v Chieve po štyroch zápasoch

Gian Piero Ventura sa trénerskej stoličky vzdať nechce.
Gian Piero Ventura sa trénerskej stoličky vzdať nechce. (Autor: TASR/AP)
SITA|13. nov 2018 o 17:42

Gian Piero Ventura rezignoval na post trénera Chieva.

VERONA. Tréner Gian Piero Ventura ukončil pôsobenie na lavičke talianskeho futbalového klubu Serie A celku Chievo Verona už po štyroch zápasoch. Svoju rezignáciu ponúkol 70-ročný Talian po víkendovej remíze Chieva s Bolognou (2:2).

Ventura sa rozhodol opustiť post kouča po tom, čo ho skritizovala klubová legenda Sergio Pellissier, čím mal stratiť dôveru kabíny.

Stalo sa tak rok po tom, čo Ventura rezignoval ako tréner talianskej futbalovej reprezentácie, s ktorou sa nekvalifikoval na MS 2018.

"AC Chievo Verona oznamuje, že na základe utorňajšieho rozhodnutia predčasne ukončuje kontrakt s Gian Pierom Venturom, ktorý mal pôvodne vypršať 30. júna 2020," uvádza klub na svojej oficiálnej webovej stránke.

Novým trénerom talianskeho celku sa už oficiálne stal Domenico Di Carlo. Naposledy bol Di Carlo trénerom Novary, ktorá na konci sezóny 2017/2018 vypadla z druhej najvyššej súťaže Serie B do tretej ligy Serie C.

Klub s ním následne ukončil spoluprácu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Môže za to klubová legenda? Bývalý reprezentačný tréner skončil v Chieve po štyroch zápasoch