Futbalistov máme 10-krát viac ako náš súper obyvateľov

ŠTadión má kapacitu vyše šesťtisíc divákov.
ŠTadión má kapacitu vyše šesťtisíc divákov. (Autor: TASR)
Pavol Spál|6. jún 2013 o 20:58

Lichtenštajsko má 35-tisíc obyvateľov, podľa stránky SFZ má Slovensko 428-tisíc registrovaných futbalistov.

VADUZ. Štadión Rheinpark má vyššiu kapacitu (6127) ako mesto v ktorom sa nachádza. Zmestili by sa doňho všetci obyvatelia Vaduzu, hlavného mesto Lichtenštajnska. Aj tak by ešte nebol plný. Pokojne by mohlo prísť ešte o tisícku viac ľudí.

Práve tu zajtra odohrajú Slováci kvalifikačný súboj o postup na svetový šampionát. Čaká ich Lichtenštajnsko, najväčší outsider skupiny. Tím z krajiny, ktorá má iba 35 - tisíc obyvateľov.

Vo Vaduze vítalo Slovákov príjemné, slnečné počasie (25 stupňov) a nádherná príroda. Všade vôkol hory. „Trávnik je krásny, takže dúfam, že si chlapci pekne zahrajú. Chceme mať hernú prevahu, vytvoriť si gólové príležitosti a byť efektívni. Hráči boli na tréningu plní chuti,“ pochvaľoval si tréner futbalistov Stanislav Griga.

„V našom kádri sú všetci zdravotne fit a pripravení,“ dodal ďalší z trénerov Michal Hipp. A prezradil novinky o súperovi.

„Ich nový tréner priniesol niekoľko zaujímavosti, zmenil systém hry a spravil personálne hráčske zmeny. Dlhoročnú hviezdu a najlepšieho strelca v dejinách reprezentácie Maria Fricka presunul z útoku do obrany, čím sa zlepšila ich organizácia. Priniesol Sandra Wiesera z bundesligového Hoffenheimu. Práve on by mal byť tvorcom súperových akcii,“ uzavrel Hipp.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Futbalistov máme 10-krát viac ako náš súper obyvateľov