Radila sa s krajankou, sleduje Barcelonu. Slovenka sa teší na španielsku ligu

Patrícia Hmírová.
Patrícia Hmírová. (Autor: SFZ/Roman Ferstl)
SITA|25. júl 2022 o 22:41

Patrícia Hmírová má na konte takmer 100 reprezentačných duelov.

BRATISLAVA. Slovenská futbalová reprezentantka Patrícia Hmírová si vyskúša štvrtú zahraničnú ligu, v budúcej sezóne bude hrať za Sporting Huelva v španielskej najvyššej súťaži.

Dvadsaťosemročná ofenzívna stredopoliarka má za sebou veľmi úspešný ročník na Cypre, v drese Apollonu Limassol získala ligový titul, pohár aj superpohár.

V minulosti pôsobila rodáčka z Kysúc aj vo švajčiarskom FC Neunkirch a v štyroch rôznych kluboch v poľskej Ekstralige.

Chce byť pilierom tímu

"Som veľmi šťastná, že sa mi podarilo podpísať kontrakt s klubom španielskej ligy. Bol to vždy jeden z mojich snov. Nemôžem sa dočkať prvého tréningu, do Španielska odchádzam na konci júla, prípravu začíname 1. augusta.

Huelva mala o mňa záujem aj pred rokmi, takže o mne vedeli a tento rok sa som sa rozhodla pre tento klub. Bude to jedna z najlepších líg, v ktorých som doteraz hrala. Dúfam, že tímu pomôžem a posunieme sa vyššie," uviedla autorka 18 gólov v 94 reprezentačných zápasoch pre oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Huelva skončila v uplynulej sezóne v strede ligovej tabuľky, ale zahrala si v pohárovom finále proti FC Barcelona.

Hmírová dúfa, že pôsobenie v kvalitnej súťaži jej pomôže aj k lepším výkonom v národnom tíme.

"Verím, že mi táto liga bude sedieť, keďže je dosť technická. Moje očakávania sú jasné - chcem posunúť svoj level vyššie. Rátam s tým, že tam budú kvalitné zápasy, často na úrovni reprezentácie. Chcela by som byť pre Huelvu pilierom. Dúfam, že mi dajú dôveru, aby som to mohla ukázať a budem môcť dobre reprezentovať Slovensko v Španielsku," zaželala si.

Na Cypre zbierala trofeje

Hmírová má za sebou najúspešnejšiu sezónu v kariére, aj keď v slabšej cyperskej lige.

Dostala však príležitosť zahrať si v Lige majsteriek, čím získala ďalšie cenné skúsenosti do budúcnosti.

"Získali sme tri trofeje, čo sa mi ešte nepodarilo. Bola to pre mňa lekcia do života i do futbalu. Liga nebola kvalitou taká ako som očakávala, ale zase som si zahrala Ligu majsteriek, kde sme urobili pekné výsledky a možno aj to ma posunulo ďalej," skonštatovala futbalistka, ktorá v Poľsku najdlhšie hrávala za tím Górnik Leczna.

V španielskej najvyššej súťaži pôsobila v minulej sezóne slovenská reprezentačná brankárka Mária Korenčiová, ktorá chytala za Levante.

"Písala som si s Majkou a trochu som zisťovala, ako to tam vyzerá. Vedela som, že liga je kvalitná, ale vždy je lepšie, keď sa opýtate niekoho z vašej krajiny, aký má na to názor. Sledovala som španielsku ligu aj vďaka Barcelone, hrá sa tam technický futbal a to by mohlo byť niečo pre mňa," myslí si Hmírová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Radila sa s krajankou, sleduje Barcelonu. Slovenka sa teší na španielsku ligu