Futbal: Slavia uvoľnila Grona, získala Kropáča

SITA|17. okt 2003 o 13:27

PRAHA 17. októbra (SITA) - Slovenský útočník Radoslav Kropáč (nar. 5. 4. 1975) sa stal súčasťou štvrtkovej výmeny medzi klubmi l. českej hokejovej extraligy Liberec a Slavia Praha. Dvadsaťosemročné pravé krídlo má zvýšiť ofenzívnu silu Slavie, ktorá má v

tejto sezóne problémy so strieľaním gólov. Namiesto neho odchádza do Liberca Leoš Čermák. Po príchode Kropáča stratil miesto v kádri Slavie ďalší Slovák Stanislav Gron. V tíme českého majstra bol na mesačnej skúške, vedenie mužstva s ním však novú zmluvu neuzavrie, podobne ako to v lete spravil fínsky TPS Turku. "Naposledy nehral, lebo je chorý. Bol tu na trojtýždňovej skúške, no nepresvedčil nás. Rozhodli sme sa, že tu nezostane," objasnil pre internetovú stránku klubu hc-slavia.cz Vladimír Růžička. Gron odohral za Slaviu päť zápasov, v kanadskom bodovaní nezískal ani bod, pripísal si len jeden plusový bod a dve trestné minúty. Gron si teraz môže hľadať nový angažmán. V Slavii v tejto sezóne skončili aj jeho dvaja jeho krajania Tomáš Chrenko a Tibor Schneider, stabilnými hráčmi kádra zošívaných sú obrancovia Dominik Graňák a Ivan Droppa.

Radoslav Kropáč bude hrať v priebehu necelého roka už v treťom tíme českej extraligy. V roku 2002 prišiel do Liberca z vtedy majstrovského Slovana Bratislava. V poslednom mesiaci základnej časti a v play off však posilnil Pardubice. V 45 zápasoch sezóny 2002/2003 dosiahol v českej extralige celkovo 42 bodov (22 gólov +20 asistencií). "Kropáč prišiel preto, aby dával góly," uviedol pre hc-slavia.cz Vladimír Růžička. Najskôr išlo iba o hosťovanie, ale napokon sa zástupcovia klubov dohodli na prestupe.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Futbal: Slavia uvoľnila Grona, získala Kropáča