Má tridsať, podceňovaný Slovák vyletel ako kométa. Čaká ho životný prestup?

Ivan Schranz.

Má tridsať, podceňovaný Slovák vyletel ako kométa. Čaká ho životný prestup?

Ivan Schranz. (Autor: TASR/AP)
Ivan Schranz.
Ivan Schranz. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|4. júl 2024 o 09:00

Koľko stojí nečakaný slovenský hrdina?

Telefón mu zvoní oveľa častejšie ako predtým. Od svojho najznámejšieho klienta je starší iba o deväť mesiacov. 

Agent ERIK NEUSCHL (31. r.) z agentúry AMG mal iba dvadsaťštyri, keď začal zastupovať strelecké eso Slovákov na majstrovstvách Európy 2024.

Ivan Schranz strelil tri zo štyroch gólov a vzbudil pozornosť na prestupovom trhu. „S Ivanom sme začali spolupracovať, keď prestupoval z Trnavy do Dukly Praha v roku 2017. Odvtedy pokračujeme stále,“ tvrdí Neuschl.

Schranz je zjavom európskej scény. Nakoľko mu EURO 2024 zmení život? 

Čiastočne sa mu už zmenil, tým čom predviedol a dokázal na šampionáte. Ak hovoríme o transferových možnostiach, tak to ťažko môžeme dnes predikovať. To ukáže až čas.

Povedali ste, že vám v posledných dňoch neustále zvoní telefón. Ako ste to mysleli?

Bolo to spojené aj s výrokom televízneho komentátora Andreja Zvolenského. Po góle proti Anglicku vyhlásil: ´Agentovi Ivana Schranza bude neustále zvoniť telefón.´

Sčasti na to začali reagovať médiá a pýtajú sa na situáciu. O prípadnom prestupe je však ešte priskoro hovoriť. Treba však aj priznať, že nás už nejaké kluby aj kontaktovali. Sú to skôr otázky typu transferových podmienok. 

Aj toto sa dozviete v článku

  • Aká je dnes cena Ivana Schranza?
  • Kedy sa zlomila jeho kariéra k lepšiemu?
  • Je to Bratislavčan. Aká je šanca, že prestúpi do Slovana?
  • Ozvali sa aj zástupcovia klubov z najlepších líg sveta?
  • Prečo je Schranz anomáliou?

Na čele strelcov ME je útočník Bayernu Mníchov Jamal Musiala s hodnotou 120 miliónov eur, Cody Gakpo z Liverpoolu (50 mil.), Georges Mikautadze (FC Metz, 15 mil.) a váš Ivan Schranz (2. mil.). Čo vás napadne, keď ho vidíte v tejto spoločnosti.  

Iste, ten vek, ktorý tam je. Tie sumy na stránke Transfermarkt sú veľmi orientačné. Reálna hodnota je úplne odlišná. Cena hráča je taká, za akú ho reálne klub aj kúpi. V prípade Ivana hrá dôležitú rolu to, že má v Slavii ešte dva roky platnú zmluvu.

Je to ambiciózny klub, ktorý má svoje plány v Lige majstrov a túži získať titul. Myslím, že rokovania so zástupcami Slavie budú veľmi náročné. A tá cenovka môže byť diametrálne odlišná od tej, ktorú uvádza Transfermarkt. 

Podceňuje Transfermarkt Ivana Schranza? 

V niektorých prípadoch sú ceny premrštené, ale myslím, že Ivana podceňuje. Predpokladám, že čoskoro aj tam príde ku korekcii a aktualizácii čísel v súvislosti s majstrovstvami Európy. A potom aj pri Schranzovi bude iná cenovka. 

Ako veľmi ho podceňujú? Aká je dnes reálna cena Schranza? 

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Má tridsať, podceňovaný Slovák vyletel ako kométa. Čaká ho životný prestup?