Tridsať miliónov ročne? Saudi chcú Manciniho za každú cenu

Bývalý tréner talianskej reprezentácie Roberto Mancini.
Bývalý tréner talianskej reprezentácie Roberto Mancini. (Autor: TASR/AP)
SITA|24. aug 2023 o 17:23

Roberto Mancini pred dvomi týždňami rezignoval na post kouča talianskej reprezentácie.

BRATISLAVA. Špekulácie o tom, že taliansky futbalový tréner Roberto Mancini prevezme saudskoarabskú reprezentáciu, začínajú naberať reálne kontúry.

Ako referuje web transfermarkt.de s odvolaním sa na správy z Talianska, skúsený 58-ročný kouč sa už ústne dohodol so Saudskoarabskou futbalovou federáciou, že tamojšie národné mužstvo povedie do roku 2026.

Podľa talianskeho denníka Gazzetta dello Sport bude Mancini v púštnom kráľovstve zarábať desaťnásobok toho, čo poberal pri mužstve "azúrovej squadry".

Kým v pozícii kouča talianskeho tímu zarábal tri milióny eur ročne, v Saudskej Arábii by mal dostávať 25 až 30 miliónov eur za rok. Mancini by mal na Blízky východ so sebou priviezť taktiež väčšinu svojho realizačného tímu.

Mancini pred dvomi týždňami rezignoval na post kouča talianskej reprezentácie, ktorý zastával od roku 2018. Na predvlaňajších majstrovstvách Európy priviedol Talianov k titulu kontinentálnych šampiónov, no vzápätí s mužstvom nepostúpil na minuloročné majstrovstvá sveta v Katare.

Prezident Talianskej futbalovej federácie (FIGC) Gabriele Gravina sa medzitým ohradil voči Manciniho verejným obvineniam, že chcel v minulosti zasahovať do nominácie a neprejavil žiadny rešpekt voči jeho rozhodnutiu odstúpiť.

"Nikdy som ho na to neprehováral ani neodporúčal, aby nominoval toho či onoho hráča. Nezaslúžil som si tieto obvinenia. Ako navyše mohol povedať, že som mu nedôveroval? Dal som mu zmluvu do roku 2026. A urobil z neho koordinátora národných tímov do 20 a 21 rokov. Naozaj by ma zaujímalo, prečo povedal také veci," skonštatoval Gravina.

Manciniho nástupcom na lavičke talianskej reprezentácie sa minulý týždeň stal Luciano Spalletti, ktorý v uplynulej sezóne 2022/2023 získal s mužstvom SSC Neapol titul v talianskej Serie A.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Tridsať miliónov ročne? Saudi chcú Manciniho za každú cenu