Mancini povedie reprezentáciu Saudskej Arábie. Zarobí si 25 miliónov ročne

Tréner Roberto Mancini.
Tréner Roberto Mancini. (Autor: TASR/AP)
TASR|27. aug 2023 o 20:04 (aktualizované 27. aug 2023 o 22:27)

Nedávno odstúpil z pozície trénera talianskeho tímu, na ktorej pôsobil od mája 2018.

RÍM. Roberto Mancini sa stal novým trénerom futbalovej reprezentácie Saudskej Arábie.

Taliansky kouč podpísal s tamojším zväzom štvorročný kontrakt, informovala agentúra AFP. Podľa talianskych médií by mal Mancini na novom pôsobisku poberať ročný plat 25 miliónov eur.

"Angažovanie potvrdzuje novú éru v saudskoarabskom národnom tíme a znamená nový míľnik v bohatej Manciniho kariére," uviedla v oficiálnom vyhlásení Saudskoarabská futbalová federácia.

Päťdesiatosemročný tréner nahradil na lavičke Hervea Renarda, ktorý sa po vlaňajších MS v Katare presunul k ženskému reprezentačnému tímu Francúzska.

Mancini nedávno odstúpil z postu trénera talianskeho tímu, na ktorom pôsobil od mája 2018.

V roku 2021 priviedol "squadru azzurra" k titulu na ME, no nedokázal s ňou postúpiť na MS 2022. Jeho zverenci neuspeli vo finále baráže, keď prehrali so Severným Macedónskom 0:1.

"Som nesmierne poctený, že mi ponúkli post trénera saudskoarabskej reprezentácie. Som presvedčený, že toto je pre mňa skvelá príležitosť. Budem sa môcť zoznámiť s futbalom v novej krajine, navyše v Ázii, kde sa teší futbal stále väčšej popularite. Prítomnosť špičkových hráčov v saudskej Pro League naznačuje potenciál ďalšieho rastu národného tímu," citovala Manciniho agentúra AFP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Mancini povedie reprezentáciu Saudskej Arábie. Zarobí si 25 miliónov ročne