Spalletti našiel náhradu za Locatelliho, do kádra Talianov pribudol kapitán Fiorentiny

Hráč Fiorentiny Cristiano Biraghi (vpravo)
Hráč Fiorentiny Cristiano Biraghi (vpravo) (Autor: TASR/AP)
TASR|14. nov 2023 o 12:31

Taliansko čakajú v kvalifikácii na európsky šampionát kľučové zápasy.

MILÁNO. Do kádra zraneniami zdecimovanej talianskej futbalovej reprezentácie pribudol Cristiano Biraghi. Kapitán AC Fiorentina sa pripojil k spoluhráčom z národného tímu na kempe v Coverciane v pondelňajších večerných hodinách.

V nominácii na kľúčové zápasy C-skupiny kvalifikácie ME 2024 proti Severnému Macedónsku a Ukrajine nahradil stredopoliara Manuela Locatelliho.

Okrem neho budú trénerovi Lucianovi Spallettimu chýbať v novembrovom asociačnom termíne aj Davide Calabria, Alex Meret, Rafael Toloi, Sandro Tonali, Mattia Zacagna a Mateo Retegui.

Talianom patrí v tabuľke C-skupiny tretia pozícia s trojbodovým mankom na Ukrajinu, ktorá však odohrala o zápas viac ako "squadra azzurra" a navyše s ňou prvý vzájomný zápas prehrala. Druhý je na programe 20. novembra v Leverkusene.

Ak si Taliansko tri dni predtým poradí so Severným Macedónskom (17. novembra v Ríme), úradujúcim majstrom Európy by proti Ukrajine stačila na obsadenie druhého miesta remíza. Postup na ME z prvého miesta už majú istý Angličania.

Tabuľka skupiny C

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Spalletti našiel náhradu za Locatelliho, do kádra Talianov pribudol kapitán Fiorentiny