Jeden slovanista je absolútna svetová trieda. Ktorí Trnavčania sú podľa dát najlepší?

Na snímke radosť hráčov Trnavy po druhom góle .

Jeden slovanista je absolútna svetová trieda. Ktorí Trnavčania sú podľa dát najlepší?

Na snímke radosť hráčov Trnavy po druhom góle . (Autor: TASR)
Na snímke radosť hráčov Trnavy po druhom góle .
Na snímke radosť hráčov Trnavy po druhom góle . (Autor: TASR)
Pavol Spál|29. nov 2023 o 20:00

Prečo sú dvaja mladíci Spartaka žiadaní v Európe?

Futbalový Spartak Trnava má v tejto sezóne oveľa náročnejší program. Takmer každé tri dni hrá zápas, hráči lietajú aj po Európe. Na to neboli zvyknutí. Vo štvrtok privítajú v rámci Európskej konferenčnej ligy Ludogorec Razgrad. Hráči Spartaka pred štartom skupinovej fázy dostali prednášku o dôležitosti spánku, správnom stravovaní, či pitnom režime.

"Niektorí museli zmeniť svoje staré zaužívané veci," vravel v rozhovore pre Sportnet kondičný tréner MICHAL KUKUČKA. Hovorí aj o tom, ako je dôležitá dátová analýza. Ktorí hráči sú najrýchlejší, či najlepší vytrvalci. V čom sú výnimoční dvaja mladíci Spartaka. Jeden skúsený hráč je obdarený. Aj jeho štvorročný syn vyzerá, že pravidelne cvičí.

Hráči strávia veľa času v autobuse či lietadle, máte náročný program. Ako to zvládate?

Áno, program je náročnejší oproti minulým sezónam, ale to sme si všetci v lete pri európskych predkolách želali, takže nemôžme sa na to teraz vyhovárať. Zatiaľ sme v sezóne odohrali 28 súťažných zápasov a pred nami je ich ešte päť. Na slovenské pomery je to veľké číslo. Niektorí hráči (Adrian Zjelkovic, Sebastián Kóša, Milan Ristovski) si plnili aj reprezentačné povinnosti. Kvôli navýšeniu počtu zápasov sme museli prispôsobiť tréningový proces i regeneráciu a celkovo náš týždenný režim. Celé sme to museli skupinovať prípadne individualizovať. Hráči, ktorí majú vyššiu minutáž, majú aj iný režim oproti hráčom, ktorí hrávajú menej. 

Aj toto sa dozviete v článku

  • Ako mali Trnavčania prednášku a čo museli všetko zmeniť?
  • Ktorí hráči Spartaka sú najrýchlejší, najlepší vytrvalci a najlepšie regenerujú?
  • Ktorý Trnavčan je obdarený. Aj jeho štvorročný syn vyzerá, že pravidelne cvičí?
  • Ktorý údaj z GPS vesty je najdôležitejší?
  • V čom sú výnimoční dvaja mladíci Spartaka? Prečo sú žiadaní aj v Európe?
  • Prečo sú dnešní futbalisti svalnatejší?
  • Ako mal jeden z hráčov veľmi nízke percento tuku?

Obranca Herthy Berlín a rekordný reprezentant Peter Pekarík v minulosti prezradil, že si každé ráno doma po raňajkách nasadil špeciálny prístroj, ktorý zmeria, nakoľko je unavený. Máte niečo podobné? 

Žiadny takýto prístroj zatiaľ v klube nevyužívame, skôr sledujeme vonkajšie zaťaženie hráča prostredníctvom GPS systému, ktorý nám ukazuje určitú úroveň únavy hráča. Dôležitá je aj komunikácia s hráčmi, od ktorých potrebujeme spätnú väzbu o ich stave a na základe toho všetkého pripravujeme zaťaženie.

V reprezentácii mal Marek Hamšík aj vo veku tridsaťštyri rokov veľký dar, dokázal extrémne rýchlo regenerovať. Lekár tvrdil, že bežným hráčom namerali saturáciu kyslíka (96-97) a Hamšík mal stovku. Kto je v najlepší v Trnave? 

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Jeden slovanista je absolútna svetová trieda. Ktorí Trnavčania sú podľa dát najlepší?