Chelsea investovala do posíl už miliardu dolárov, naďalej sa však trápi

Noni Madueke (vľavo) a Nicolas Jackson.
Noni Madueke (vľavo) a Nicolas Jackson. (Autor: TASR/AP)
SITA|12. dec 2023 o 14:28

Tréner Mauricio Pocchetino avizuje ďalšiu aktivitu na prestupovom trhu.

LONDÝN. Na futbalovej mape je možné nájsť viacero klubov, ktoré v súčasnosti výsledkovo aj herne zaostávajú za očakávaniami.

Vo Francúzsku sa trápi Olympique Lyon, zlú sezónu má zatiaľ holandský Ajax Amsterdam a sklamaním sú aj vystúpenia dvoch veľkoklubov z anglickej Premier League - Manchestru United a FC Chelsea.

Šesťnásobný anglický šampión z Londýna pritom počas troch predchádzajúcich prestupových období investoval do doplnenia kádra viac ako miliardu dolárov. Efekt však stále nebadať.

V lete 2022 klub Stamford Bridge minul na nových hráčov 280 miliónov USD, pred rokom ďalších 350 miliónov a počas ostatného leta 400 miliónov dolárov.

Po víkendovej prehre s Evertonom klesli "The Blues" v tabuľke Premier League už na 12. priečku, ktorý tento klub dosiahol obsadil v predchádzajúcom ročníku.

"Našou realitou je aktuálne stred tabuľky. Po začiatku prestupového obdobia uvidíme, čo môžeme spraviť,“ uviedol kouč Mauricio Pocchetino, ktorý vedie Londýnčanov od 1. júla 2023.

Hráči nenaplnili potenciál

Futbalisti FC Chelsea od mája 2022 získali až 29 nových hráčov, no drvivá väčšina z nich herne nenaplnila potenciál, prípadne narazila na vážne zranenia.

Jediným zdravým typickým útočníkom je v súčasnosti Nicolas Jackson, ktorý prišiel do klubu počas ostatného leta zo španielskeho Villarrealu.

Napriek šiestim streleným ligovým gólom nie sú jeho výkony hodnotené ako stabilne kvalitné.

"Veľké veci" očakávali od niekdajšieho zakončovateľa nemeckého Lipska Christophera Nkunkua, ale ten si hneď po príchode do Anglicka vážne zranil koleno a za Londýnčanov nenastúpil ešte v žiadnom súťažnom zápase.

Dirigentom obrany je napriek pokročilému veku 39-ročný Thiago Silva, zamýšľané posily ako Axel Disasi, Benoit Badiashile, Marc Cucurella či Wesley Fofana podľa mnohých takisto predstavujú sklamania.

Brazílsky obranca Thiago Silva.
Brazílsky obranca Thiago Silva. (Autor: TASR/AP)

Ukrajinský krídelník Mychailo Mudryk, ktorý prišiel do Chelsea v januári 2023 a v Premier League odohral zatiaľ 29 duelov, strelil zatiaľ iba dva ligové góly.

Stredopoliari Moisés Caicedo s Enzom Fernándezom zase nadviazali na výkony z predchádzajúcich pôsobísk len čiastočne.

Pocchetino: Okolnosti sú proti nám

Podľa Mauricia Pocchetina projekt financovaný americkým majiteľom Toddom Boehlym a spoločnosťou Clearlake Capital potrebuje trpezlivý prístup.

"Je to nový projekt a v náš neprospech hrá veľa rôznych okolností,“ uviedol argentínsky tréner podľa televízie Sky Sport.

FC Chelsea v tejto sezóne chýba v pohárovej Európe a ak by víťaz Ligy majstrov z roku 2021 chýbal ne medzinárodnom fóre aj v ďalšej sezóne, bol by to výrazný neúspech organizácie.

Od nasledujúcej edície sa v skupinovej časti LM predstaví namiesto doterajších 32 až 36.

Tabuľka Premier League

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Chelsea investovala do posíl už miliardu dolárov, naďalej sa však trápi