Benzema spečatil prestup, bude hrať za majstra Saudskej Arábie

Francúzsky útočník Karim Benzema v drese Realu Madrid.
Francúzsky útočník Karim Benzema v drese Realu Madrid. (Autor: TASR/AP)
TASR|6. jún 2023 o 11:10

Na spolupráci sa dohodol s klubom Al Ittihad.

DŽIDDA. Francúzsky futbalista Karim Benzema podpísal kontrakt s klubom Al Ittihad. Držiteľ Zlatej lopty z roku 2022 bude v Saudskej Arábii pôsobiť tri roky.

Benzema hral uplynulých štrnásť rokov za Real Madrid. Do španielskeho klubu prišiel v roku 2009 z Lyonu a v jeho drese nastrieľal 238 gólov v 439 stretnutiach vo všetkých súťažiach.

Ten posledný zaznamenal v nedeľu v záverečnom 38. kole La Ligy, v ktorom Real remizoval s Bilbaom 1:1. Tridsaťpäťročný kanonier sa presadil z penalty.

"Karim Benzema podpísal kontrakt s tímom Al Ittihad na tri roky, s platnosťou od budúcej sezóny," informovala agentúra AFP.

Benzema je po Cristianovi Ronaldovi druhým hviezdnym futbalistom, ktorého zlákala mimoriadne lukratívna ponuka z Arabského polostrova.

Tretím sa môže stať kapitán úradujúcich majstrov sveta z Argentíny Lionel Messi, ktorého sa intenzívne snaží získať Al Hilal.

Benzema prichádza do tímu šampióna krajiny. Al Ittihad v nedávno skončenom ročníku saudskej ligy triumfoval s náskokom 5 bodov pred tímom Cristiana Ronalda Al Nassr a o 13 bodovo pred Al Hilalom.

S klubom z mesta Džidda si Benzema zahrá v budúcom ročníku ázijskej Ligy majstrov i v decembri na MS klubov, ktoré Saudská Arábia bude organizovať.

Tabuľka Saudi Professional League

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Benzema spečatil prestup, bude hrať za majstra Saudskej Arábie