Chaotická kvalifikácia na OH. Japonky odleteli na zápas bez toho, aby vedeli, kde a kedy hrajú

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: SITA/AP)
REUTERS|21. feb 2024 o 15:37

Dátum druhého kvalifikačného dvojzápasu na OH 2024 stále nie je známy.

DŽIDDA. Japonská futbalová asociácia (JFA) v stredu oznámila, že konečne bolo potvrdené miesto konania nadchádzajúceho kvalifikačného zápasu žien na OH 2024 medzi Japonskom a Severnou Kóreou.

Sobotňajší zápas sa bude hrať na štadióne princa Abdullaha Al Faisala v Džidde. Japonky už v utorok odleteli do Saudskej Arábie bez potvrdenia miesta konania prvého zápasu. Pritom ešte nebol oznámený ani čas výkopu.

Zápas sa mal pôvodne hrať na Štadióne Kim Ir-sena v Pchjongjangu, no JFA požiadala o neutrálne miesto konania pre problematické cestovanie do Severnej Kórey, ktorá nemá s Japonskom oficiálne diplomatické vzťahy.

Ázijská futbalová konfederácia v utorok informovala japonskú výpravu, že má cestovať do Saudskej Arábie, pričom miesto konania duelu nebolo potvrdené.

Odvetný zápas sa uskutoční 28. februára v Tokiu. Druhý ázijský zástupca vzíde z dvojice Uzbekistan - Austrália, pričom tieto tímy odohrajú dvojzápas "neskôr v tomto roku".

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Chaotická kvalifikácia na OH. Japonky odleteli na zápas bez toho, aby vedeli, kde a kedy hrajú