Najväčší omyl Guardiolu? Zbavil sa hráča, ktorý ohúril Premier League

Futbalisti Chelsea Conor Gallagher a Cole Palmer sa tešia z gólu.

Najväčší omyl Guardiolu? Zbavil sa hráča, ktorý ohúril Premier League

Fotogaléria (10)
Futbalisti Chelsea Conor Gallagher a Cole Palmer sa tešia z gólu. (Autor: TASR/AP)
Futbalisti Chelsea Conor Gallagher a Cole Palmer sa tešia z gólu.
Fotogaléria (10)
Futbalisti Chelsea Conor Gallagher a Cole Palmer sa tešia z gólu. (Autor: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|16. apr 2024 o 19:35

Cole Palmer strelil v zápase proti Evertonu až štyri góly.

BRATISLAVA. Spolu s Philom Fodenom a Ricom Lewisom patrí k tomu najlepšiemu, čo dokázala akadémia Manchestru City za posledné roky vychovať.

Dva tituly získal už v kategórii U23, následne sa podieľal na prvenstvách A-tímu a v 21 rokoch sa môže pochváliť aj triumfom v Lige majstrov.

Napriek tomu bol Cole Palmer pred začiatkom aktuálnej sezóny na Etihad Stadium nepotrebný. Bez toho, aby dostal priestor na svoj rozvoj.

Napokon za 50 miliónov prestúpil do londýnskej Chelsea, v ktorej drese dokazuje, že jeho materský klub spravil v jeho prípade chybu.

"Nikdy som nechcel opustiť Manchester City, nebol to môj zámer. Chcel som ísť na hosťovanie, aby som po návrate bol pripravený byť v prvom tíme.

Avšak, nenechali ma odísť na sezónu preč, a tak nastala situácia, že buď zostanem alebo ma predajú," vravel Palmer pre Sky Sports.

Napodobnil Lamparda či Drogbu

Svojimi aktuálnymi výkonmi ohúril Premier League, pričom zatienil aj mená, pri ktorých sa uvádza oveľa vyššia cenovka. 

Od začiatku marca odohral sedem zápasov. V každom sa podieľal na aspoň jednom góle a v ostatných piatich pred domácimi fanúšikmi zakaždým skóroval.

Pred dvanástimi dňami hetrikom zavŕšil senzačný obrat proti Manchestru United a v dohrávke 33. kola pridal ešte o jeden gól navyše.

Pri víťazstve 6:0 nad Evertonom strelil hetrik za 16 minút a 5 sekúnd. Najskôr skóroval ľavou nohou, následne z tesnej blízkosti hlavou a v 29. minúte skompletizoval svoju zbierku zakončení gólom pravačkou. 

Fotogaléria: Cole Palmer a jeho štvorgólový zápas proti Evertonu

Svoju gólovú šou zakončil v druhom polčase premenenou penaltou, a tak sa stal po Frankovi Lampardovi prvým hráčom Chelsea od roku 2010, ktorý v jednom zápase štyrikrát rozvlnil sieť.

"Všetko sa to udialo rýchlo, už v prvých 30 minútach. Začali sme dobre, zaznamenal som hetrik. Myslím si, že ako tím sme po minulej nedeli a niektorých predošlých zápasoch potrebovali takýto zápas," povedal.

Palmer tým narážal na niektoré zbytočné zaváhania, ako remíza na pôde posledného Sheffieldu United či domáca deľba bodov proti Burnley, ktoré hralo viac ako polčas v oslabení. Oba zápasy sa skončili 2:2.

Naposledy strelil spomedzi hráčov Chelsea hetrik v dvoch domácich zápasoch v Premier League po sebe legendárny útočník Didier Drogba.

"V posledných dvoch zápasoch na Stamford Bridge strelil sedem gólov, čo je fantastický úspech. Gratulujem mu, ale rovnako aj celému tímu.

Ostatní hráči odviedli tiež odviedli skvelú prácu a dostávali lopty na Colea, ktorý dokázal skórovať," povedal tréner Mauricio Pochettino.

VIDEO: Štyri góly Colea Palmera v zápase Chelsea - Everton

Je naozaj dobrý?

Po Palmerovej šou proti Evertonu ešte zvýraznili hlasy, ktoré tvrdia, že tréner Pep Guardiola spravil v lete chybu, keď mladý talent nechal odísť.

"Chválime ho za to, čo urobil pre futbal, ale v tomto prípade sa zmýlil. Pep urobil chybu pri predaji tohto chlapca," povedal pre talkSPORT bývalý anglický reprezentant Danny Murphy.

Guardiola svojim rozhodnutím ovplyvnil aj názor držiteľa Zlatej lopty, ktorý začal pochybovať o tom, či je Cole Palmer naozaj taký dobrý.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Najväčší omyl Guardiolu? Zbavil sa hráča, ktorý ohúril Premier League