Juniorské florbalistky čaká svetový šampionát, tréner nechce zasahovať do súpisky

Slovenské reprezentantky na MS junioriek vo florbale
Slovenské reprezentantky na MS junioriek vo florbale (Autor: IFF)
TASR|11. apr 2024 o 14:31

Slovenky budú obhajovať 5. miesto.

BRATISLAVA. Slovenské juniorské florbalistky čaká v máji svetový šampionát, na ktorom obhajujú piate miesto z vlaňajších MSJ v Poľsku.

Tréner Dušan Ďuríček sa bude opierať najmä o hráčky, ktoré už v prebiehajúcom cykle spoločne absolvovali viaceré reprezentačné akcie. Podujatie je na programe od 8. do 12. mája vo fínskom Lahti.

Počas predošlého asociačného termínu boli Slovenky na medzinárodnom turnaji Polish Cup, kde obsadili piate miesto a odohrali kvalitné zápasy proti favoritkám turnaja a zároveň nadchádzajúcich MS. Zdolali Dánky a Nórky, Švédkam podľahli po obetavom výkone 2:5 a Švajčiarkam 2:4.

S nimi sa stretnú aj v Lahti v základnej A-skupine, kde figurujú aj Česko a Lotyšsko. Ešte pred odchodom na majstrovstvá ich čakajú tri reprezentačné kempy, najbližšie sa zídu spoločne so ženským výberom od 19. do 21. apríla v Púchove.

"Kemp sme spojili aj so sústredením žien, pre ktoré to bude prvá reprezentačná akcia po MS. Bude tam dosť nových hráčok, buď mladých, ktoré sa dobre ukazovali v Hyundai extralige alebo hráčok, ktoré už majú skúsenosti s juniorskou reprezentáciou v minulosti a prešli do elitnej kategórie.

Chceme tento vyšší počet hráčok využiť na modelovaný zápas, takže okrem tréningu a cvičení, ktoré si opätovne zopakujeme po dlhšej dobe, si všetko vyskúšame aj priamo v hre," povedal Ďuríček pre webstránku szfb.sk.

Do začiatku šampionátu už veľké zmeny na súpiske neočakáva: "Samozrejme už nechceme veľmi zasahovať do nominácie. Dievčatá sa v Poľsku ukázali v dobrom svetle, hlavne sa vytvorila aj dobrá partia, takže veľké zmeny neočakávame.

Do MS máme ešte tri kempy. Verím, že dievčatá budú na tom zdravotne dobre a budeme maximálne pripravení reprezentovať Slovensko na MS vo Fínsku."

Nominácia Slovenska na MSJ vo Fínsku (8. mája - 12. mája)

Brankárky: Daniela Zvarová (ŠK Harvard Partizánske), Romana Veleková (NTŠ FK - ZŠ Nemšová)

Obrankyne: Patrícia Kypusová (MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto), Aneta Mária Petríková (ŠK Harvard Partizánske), Timea Holekšiová (Športový klub Modra), Veronika Tvrdá (MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto), Barbora Vargová (Floorball Academy Trnava), Eszter Szőcsová (FBK Galanta United)

Útočníčky: Hana Vendžurová (NTŠ FK - ZŠ Nemšová), Klaudia Chúpeková (MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto), Silvia Šamajová (MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto), Zdenka Mária Bosá (MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto), Alexandra Kopčeková (ŠK Slávia SPU DFA Nitra), Nikol Drábeková (Floorball Uri - SUI), Ema Varošová (MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto), Natália Brídová (ŠK Harvard Partizánske), Lenka Červená (ŠK Harvard Partizánske), Zuzana Mrázová (NTŠ FK - ZŠ Nemšová), Timea Kulová (NTŠ FK - ZŠ Nemšová), Sophia Sabolová (FbK Kométa Spišská Nová Ves)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Florbal»Juniorské florbalistky čaká svetový šampionát, tréner nechce zasahovať do súpisky