Ferguson tvrdí, že Chelsea si už o titul tento rok nezahrá

SITA|18. feb 2009 o 19:33

Tréner anglického futbalového veľkoklubu Manchester United Sir Alex Ferguson si myslí, že po odchode Luiza Felipeho Scolariho bude o titul v Premier League bojovať už jeho tím a FC Liverpool.

LONDÝN. Tréner anglického futbalového veľkoklubu Manchester United Sir Alex Ferguson si myslí, že po odchode Luiza Felipeho Scolariho bude o titul v Premier League bojovať už iba jeho tím a FC Liverpool.

Majiteľ FC Chelsea Roman Abramovič nemal s brazílskym koučom trpezlivosť a pre nepresvedčivé výsledky ho odvolal z pozície hlavného kormidelníka. Na jeho miesto napokon zasadol holandský tréner reprezentácie Ruska Guus Hiddink. Londýnčania sa v tabuľke nachádzajú na štvrtom mieste, až sedem bodov za vedúcim Manchestrom United.

"Myslím si, že z boja o prvenstvo sú už von a ten sa udeje medzi nami a Liverpolom," vyhlásil kouč lídra ligy Alex Ferguson a dodal: "Musíme sa však mať na pozore aj pred Arsenalom a Aston Villou."

Scolari vydržal pri kormidle len 36 zápasov. Nič na tom nezmenil ani fakt, že bol úspešným reprezentačným trénerom a v Brazílii sa navyše radoval z triumfu v Copa Libertadores (juhoamerická Liga majstrov - pozn. SITA) ako kormidelník mužstiev Gremio a Palmeiras.

"Šokovalo ma, že Chelsea rozviazala zmluvu s takým úspešným trénerom. Je to jasný znak, že sú na nesprávnej ceste. Vlastníci, členovia klubu a ani fanúšikovia nemajú s mužstvom žiadnu trpezlivosť a neustále tlačia na tím, aby ihneď potvrdil vysoké ambície," povedal Sir Alex Ferguson.

Šesťdesiatsedemročný Škót je presvedčený, že výsledky prichádzajú až po dlhom období driny. "Víťazstvá idú ruka v ruke so stabilitou klubu a dlhodobým plánom. Chelsea teraz povolala veľmi skúseného kouča Guusa Hiddinka. Som presvedčený, že zanechá niečo na mužstve," dodal. Z kabíny Londýnčanov znejú na holandského lodivoda pozitívne ohlasy. "Priniesol nové metódy. Chce aby sme viac tlačili a hrali ofenzívnejšie. Nepovedal, že sme predtým hrali zle, no v priebehu pár dní chce niekoľko vecí zmeniť," povedal kapitán štvrtého tímu tabuľky John Terry.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Ferguson tvrdí, že Chelsea si už o titul tento rok nezahrá