Federer dva dni trénoval so Samprasom

Sportnet|12. mar 2007 o 00:00

INDIAN WELLS. Švajčiarsky tenista Roger Federer na tlačovej konferencii pred turnajom Pacific Life Open šokoval priznaním, že dva dni trénoval v Los Angeles s bývalým americkým lídrom svetového rebríčka Petom Samprasom.

„Hral až prekvapujúco dobre. Fakt mu to išlo, ale nie dosť na to, aby ma zdolal,“ zasmial sa 25-ročný bazilejský rodák, ktorý bude v Indian Wells Tennis Gardens pri kalifornskom Palm Springs útočiť na tri méty.

Ak by turnaj vyhral, mal by na konte šnúru 47 víťazstiev v rade. Pokoril by tak rekord Argentínčana Guillerma Vilasa, ktorý v roku 1977 odohral 46 stretnutí bez toho, aby našiel premožiteľa. Federer má v súčasnosti na konte 41 víťazstiev v rade. Prekonanie rekordu však nie je pre 25-ročného Švajčiara hlavnou motiváciou. „Teraz sa ma pýtate, či mám motiváciu. Je to hlúpa otázka. Som motivovaný rovnako ako inokedy. Nechystám sa s tenisom skončiť. Baví ma. Súperi, centrálny kurt, diváci, to všetko je vzrušujúce,“ vyhlásil Federer.

Ak sa Federer dostane do finále, získa svoj jubilejný 500. úspech počas profesionálnej kariéry. Ak sa dostane aspoň do semifinále, prekoná hranicu 30 miliónov dolárov, ktoré tenisom zarobil.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Federer dva dni trénoval so Samprasom