Ešte nikdy nebol tak ďaleko. Nashville zvládol prvý domáci zápas proti Anaheimu

Rozhodujúci gól stretnutia.
Rozhodujúci gól stretnutia. (Autor: TASR/AP)
SITA|17. máj 2017 o 06:54

Nashville sa ujal vedenia v sérii.

NEW YORK. Hokejisti Nashville Predators zvíťazili nad hráčmi Anaheim Ducks 2:1 v treťom súboji finále play-off Západnej konferencie NHL a v sérii vedú 2:1.

Gól švajčiarskeho obrancu Romana Josiho v presilovej hre 2:43 minúty pred koncom tretej tretiny znamená aj predĺženie série neporazenosti Predators v tohtoročnom play-off na domácom ľade na šesť zápasov.

Pozrite si tie najzaujímavejšie zábery z tretieho zápasu medzi Nashvillom a Anaheimom: fotogaléria

17.5.2017

Spolu s vlaňajšou vyraďovacou časťou natiahli hráči Nashvillu víťaznú domácu šnúru už na desať stretnutí. Štvrtý duel finále na Západe príde na rad vo štvrtok 18. mája opäť v Bridgestone Arene v Nashville.

Hostia z Anaheimu viedli od 36. minúty zásluhou Coreyho Perryho, gól padol v presilovej hre. Domáci obrat prišiel až v tretej tretine. V 44. minúte vyrovnal Filip Forsberg.

Pri rozhodujúcom góle strelu obrancu Mattiasa Ekholma od modrej čiary tečoval Viktor Arvidsson priamo na hokejku Josiho, ktorý od odkrytej časti bránky hostí nemal problém skórovať. Brankár John Gibson sa nestačil presunúť.

Josi si pripísal piaty presný zásah a dovedna desiaty bod v tohtoročnom play-off. V Nashville sa hral vôbec prvý zápas v histórii klubu s prívlastkom konferenčné finále. Predators nikdy predtým sa nedostali tak ďaleko v bojoch o Stanleyho pohár.

"Veríme si ako tím a na ľade je to vidieť. Vieme, že hráme dobre a v ťažkých momentoch nepanikárime. Mali sme veľa striel a množstvo šancí. Neriešime, či a kedy skórujeme. Ak vytrváme vo svojom štýle hry, výsledok sa dostaví. Sme pozitívne naladení a chceme v tom vytrvať čo najdlhšie," uviedol Roman Josi na webe NHL.

Pred našou bránkou odviedli hráči súpera oveľa lepšiu prácu. My sme nedostatočne pokrývali priestor pred brankárom Gibsonom a zle tam pracovali s pukom.


Randy Carlyle, tréner Anaheimu

Kapitán Predators Mike Fisher skonštatoval: "V zápasoch, ako bol tento, je niekedy veľmi frustrujúce, keď nemôžete streliť gól. Ich brankár bol naozaj dobrý, ale my sme nepoľavili a vytrvali v nátlakovej hre. Nevzdali sme sa svojho cieľa."

Výraznú ofenzívu Nashvillu dokumentuje aj počet streleckých pokusov - domáci v tomto smere prevýšili hostí 40:20, v druhej tretine 11:4, pričom v tejto časti hry hráči Anaheimu zostali bez strely na bránku úvodných 11:43 minúty.

Tréner Ducks Randy Carlyle však kritizoval aj čosi iné na hre svojho tímu. "Pred našou bránkou odviedli hráči súpera oveľa lepšiu prácu. My sme nedostatočne pokrývali priestor pred brankárom Gibsonom a zle tam pracovali s pukom," kriticky poznamenal Carlyle.

NHL - play-off, tretí zápas finále Západnej konferencie:

Nashville - Anaheim 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)

/stav série - 2:1/

Góly: 44. F. Forsberg (Ellis), 58. Josi (Arvidsson, Ekholm) - 36. Perry (Rakell, Vatanen)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ešte nikdy nebol tak ďaleko. Nashville zvládol prvý domáci zápas proti Anaheimu