Elektronický systém Hawk-Eye splnil kritéria ITF

TASR|15. okt 2005 o 12:35

Londýn 15. októbra (TASR) - Predstavitelia Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) oznámili, že elektronický systém na zaznamenávanie autov Hawk-Eye splnil ...

Londýn 15. októbra (TASR) - Predstavitelia Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) oznámili, že elektronický systém na zaznamenávanie autov Hawk-Eye splnil kritéria testovacej komisie a na budúci rok sa už možno objaví ako pomôcka pre rozhodcov vo Wimbledone alebo iných veľkých podujatiach.

Systém Hawk-Eye dokáže vďaka videozáznamu určiť, či loptička padla do kurtu alebo mimo neho. V komisii, ktorá novú technológiu skúšala, sa nachádzali predstavitelia ITF, mužskej asociácie ATP a ženskej asociácie WTA. Komisia sa rozhodla systém odobriť po tom, čo si všimla výrazný pokrok v technológii od posledného hodnotenia v júli.

Americká tenisová asociácia (USTA) chcela použiť Hawk-Eye už na septembrovom grandslamovom turnaji US Open, no v poslednej chvíli sa rozhodla opačne. Tento krok odôvodnila tvrdením, že technológia nie je dostatočne spoľahlivá.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Elektronický systém Hawk-Eye splnil kritéria ITF