Ďuriš premýšľa o zahraničí. V 27 rokoch je najvyšší čas, tvrdí

(Autor: Facebook)
SITA|22. dec 2015 o 17:08

Má za sebou skvelú polsezónu. Michal Ďuriš strelil v drese Viktorie Plzeň v Česku jedenásť gólov a spolu s Davidom Lafatom vedie tabuľku kanonierov.

Michal uri svoji trefou zadil Viktorii vhru nad Bohemkou. Jak byste hodnotili jeho vkon?

Posted by FC Viktoria Plzeň on 20. september 2015

PLZEŇ. Slovenský futbalový reprezentant Michal Ďuriš z Viktorie Plzeň je s jedenástimi gólmi spoločne so zakončovateľom pražskej Sparty Davidom Lafatom aktuálne na čele poradia kanonierov najvyššej českej súťaže.

Dvadsaťsedemročný hráč svoje úspešné jesenné strelecké ťaženie pripisuje presunu na hrot útoku. "Po letnom návrate z hosťovania v Mladej Boleslavi za mnou prišiel plzenský manažér Adolf Šádek a povedal: 'Chceme ťa naspäť a na hrot.'," prezradil.

"Možno ani neverili, že to vyjde, ale ja áno. Pred sezónou by som však nepovedal, že s Lafatom povediem tabuľku strelcov," priznal pre iDnes.cz Ďuriš.

Dva zo svojich gólov strelil Ďuriš proti Jihlave (4:2).

Michal Ďuriš v rozhovore pre server iDnes.cz odhalil, že už dostal niekoľko prestupových ponúk. "Premýšľam, že by som to skúsil. V 27 rokoch mám najvyšší čas," priznal Michal Ďuriš.

"Záujem rakúskeho Rapidu Viedeň nebol konkrétny. Počkám do leta. Veľmi rád by som s Plzňou získal tretí majstrovský primát. Snáď sa dostanem na majstrovstvá Európy," želá si.

Premiérové dva góly v reprezentácii strelil Ďuriš Švajčiarsku.

"Stále musím dokazovať, že si zaslúžim dres Slovenska. Nebyť miesta na špici útoku v klube, asi by som nedal tri reprezentačné zásahy. Tréner Ján Kozák ma tiež vyskúšal na hrote a išlo to," uzavrel.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Ďuriš premýšľa o zahraničí. V 27 rokoch je najvyšší čas, tvrdí