Djokovič odvrátil štyri mečbaly a vyradil Tsongu

(Autor: SITA/AP)
TASR|5. jún 2012 o 20:14

Rogera Federera vyzve v semifinále Roland Garros Novak Djokovič, ktorý vyhral 3:2 nad Jo-Wilfriedom Tsongom.

PARÍŽ. Srbský tenista Novak Djokovič odvrátil štyri mečbaly a postúpil do semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Vo štvrťfinále si ako nasadená jednotka poradil s päťkou "pavúka" domácim Francúzom Jo-Wilfriedom Tsongom po vyšer štvorhodinovej päťsetovej bitke 6:1, 5:7, 5:7, 7:6 (6), 6:1.

Srb tak má stále šancu skompletizovať svoju grandslamovú zbierku, do ktorej mu chýba už iba titul z antukového vrcholu sezóny.

"Nebolo ľahké dostať sa zo štyroch mečbalov a otočiť zápas v môj prospech. Jo-Wilfried začal hrať od polovice druhého setu agresívne a ak by dnes vyhral, zaslúžil by si to, lebo podal skvelý výkon. Domáci fanúšikovia ho hnali dopredu. V semifinále ma čaká ďalší ťažký zápas s Rogerom. Máme obaja dva dni na to, aby sme si vyčistili hlavy a odpočinuli si," povedal Djokovič v prvom interview priamo na kurte.

V semifinále nastúpi proti Švajčiarovi Rogerovi Federerovi a bude mať šancu odplatiť mu vlaňajšiu prehru. Tsonga sa po slabšom úvode postupne dostal do dobrého tempa, otočil na 2:1 na sety a vo štvrtom dejstve mal za stavu 5:4 i 6:5 dva mečbaly. Nevyužil ich však, v tajbrejku prišiel o náskok 4:2 a záverečné dejstvo bolo už jasnou záležitosťou Djokoviča.

muži - dvojhra - štvrťfinále:

Novak Djokovič (1-Srb.) - Jo-Wilfried Tsonga (5-Fr.) 6:1, 5:7, 5:7, 7:6 (6), 6:1

Stredajší štvrťfinálový program (dolná polovica "pavúka"):

David Ferrer (Šp.-6) - Andy Murray (V. Brit.-4) / bilancia: 4:5

Nicolás Almagro (Šp.-12) - Rafael Nadal (Šp.-2) / bilancia: 0:7



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Djokovič odvrátil štyri mečbaly a vyradil Tsongu