Djokovič ide do semifinále bez boja, Fognini nenastúpi

Novak Djokovič.
Novak Djokovič. (Autor: SITA)
TASR|30. máj 2011 o 11:56

Novak Djokovič môže v semifinále Roland Garros naraziť na Federera.

PARÍŽ. Srbský tenista Novak Djokovič postúpil bez boja do semifinále grandslamového turnaja Roland Garros a už iba jediné víťazstvo ho delí od postu svetovej jednotky.

"Noleho" štvrťfinálový súper Talian Fabio Fognini na utorňajší súboj nenastúpi pre svalové zranenie. Taliansky daviscupový reprezentant v nedeľu po päťsetovej dráme zdolal Španiela Alberta Monatesa, keď odvrátil päť mečbalov, no zápas dohral v kŕčoch a v posledných gemoch prakticky iba stál na základnej čiare.

"Napriek liečbe a regeneračným procedúram by to nemalo zmysel. Musím to, žiaľ, vopred vzdať. Vraciam sa domov. Taký je tenis," cituje twitterová prezentácia podujatia Fogniniho, ktorý v nedeľu v osemfinálovom 4. kole zdolal Španiela Alberta Montanesa v päťsetovej dráme aj cez 5 odvrátených mečbalov.

"Pochopiteľne, že vôbec nie som nadšený z toho, akým spôsobom sa pre mňa končí najúspešnejší turnaj v doterajšej kariére. Realizačný tím aj lekári ma však presvedčili, že za týchto okolností by naozaj nemalo zmysel skúšať to. Akurát by som si mohol ublížiť. Prognóza hovorí o 15 dňoch nútenej prestávky. Wimbledon by som mal stihnúť. Bolo to pre mňa veľmi zložité rozhodovanie, ale myslím si, že toto je najlepšie riešenie," povedal Fognini na tlačovej besede.

"Opakujem, že aj takýto býva tenis. Čo som mal robiť inak? Po stretnutí som plakal od bolesti, ale za stavu 5:5 v piatom sete po 4,5 hodinách boja som veru neuvažoval nad skrečom. Bol to najkrajší zápas v mojej kariére.

Djokovič sa v semifinále stretne s víťazom duelu medzi Švajčiarom Rogerom Federerom a lepším z dvojice Gael Monfils (Fr.) - David Ferrer (Šp.). Ak Djokovič postúpi prvýkrát v Paríži do finále, zosadí Španiela Rafaela Nadala z mužského trónu.

Zverenec slovenského trénera Mariána Vajdu v tomto roku ešte neokúsil trpkosť prehry a vo dvojhre ťahá 46-zápasovú víťaznú šnúru. Okrem 41 úspešných duelov na hlavnom okruhu si pripísal na konto tri triumfy v Hopmanovom pohári v Perthe a dve víťazstva vo finále Davisovho pohára proti Francúzsku.

Informovala agentúra Reuters.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Djokovič ide do semifinále bez boja, Fognini nenastúpi