Del Potro má stále problémy s rukami, zrejme vynechá French Open

Kedy už pominú tie zdravotné patálie? Nielen pre Del Potra, ale aj svetový tenis by bol jeho návrat len a len na prospech.
Kedy už pominú tie zdravotné patálie? Nielen pre Del Potra, ale aj svetový tenis by bol jeho návrat len a len na prospech. (Autor: TASR/AP)
SITA|13. máj 2015 o 15:36

Argentínčan v tomto roku zvládol iba dva turnajové štarty.

BUENOS AIRES. Argentínsky tenista Juan Martín Del Potro má stále zdravotné problémy.

Zrejme vynechá parížsky antukový grandslamový turnaj Roland Garros (24. mája - 7. júna) a vznáša sa nad ním hrozba ďalšej operácie.

Informáciu priniesol web La Nación s odvolaním sa na svoje zdroje zo zázemia hrdinu newyorského US Open 2009. Dodal, že 26-ročný niekdajší 4. muž svetového rebríčka momentálne netrénuje a sužujú ho obe zápästia.

Rodák z Tandilu údajne hodlá odcestovať do Španielska za lekárom národnej federácie RFET, ako aj Rafaela Nadala - Ángelom Ruizom Cotorrom.

To však neznamená rozchod s americkým špecialistom Richardom Bergerom z Mayo Clinic v Rochestri.

Del Potro v tomto roku zvládol iba januárové Sydney (štvrťfinále) a potom, už po druhom chirurgickom zákroku na zápästí nedominantnej ľavej ruky, prehral v marci v 1. kole v Miami na Floride.

Teraz až 552. hráč renkingu Del Potro chýbal v súťažnom dianí 11 mesiacov od februára 2014. V marci 2014 išiel pod skalpel.

Pre zverenca Franca Davína nebol comeback novou skúsenosťou. V máji 2010 mu totiž operovali práve zápästie a v januári 2011 bol až na 485. mieste v počítačovom poradí.

Juhoameričan je držiteľom 18 singlových titulov z hlavnej profesionálnej úrovne ATP.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Del Potro má stále problémy s rukami, zrejme vynechá French Open