Costa dostal za konflikt s Barrym dodatočný dištanc na jeden zápas

Diego Costa dostáva červenú kartu v pohárovom zápase na ihrisku Evertonu.
Diego Costa dostáva červenú kartu v pohárovom zápase na ihrisku Evertonu. (Autor: SITA/AP)
SITA|1. apr 2016 o 15:15

Po zákroku súpera prišiel k nemu a svoje ústa priblížil k jeho krku. Diego Costa dostal v zápase FA Cupu na ihrisku Evertonu červenú kartu po konflikte s Garethom Barrym.

LONDÝN. Futbalový útočník anglického klubu FC Chelsea Diego Costa dostal od národnej asociácie (FA) dodatočný dištanc na jeden zápas, pokutu 20-tisíc libier a varovanie do budúcnosti za nevhodné správanie po vylúčení v štvrťfinále národného pohára FA Cupu 12. marca na ihrisku Evertonu (0:2).

Rodený Brazílčan bude chýbať tímu v sobotňajšom zápase v Birminghame proti Aston Ville a po novom aj o týždeň neskôr na ihrisku Swansea. O dodatočnom treste informovala oficiálna stránka Anglickej futbalovej asociácie.

Naturalizovaný španielsky reprezentant Diego Costa sa v spomenutom zápase dostal do konfliktu so stredopoliarom domácich Garethom Barrym. V 84. minúte duelu čelil Barryho zákroku a reagoval konfrontáciou, počas ktorej svoje ústa priblížil ku krku súpera. Dvadsaťsedemročný útočník Chelsea následne inkasoval druhú žltú a aj červenú kartu.

O tri minúty neskôr rozhodca vylúčil aj Barryho za faul na Cesca Fábregasa. Costa po červenej karte najskôr odmietol opustiť ihrisko a k fanúšikom Evertonu smeroval obscénne gestá.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Costa dostal za konflikt s Barrym dodatočný dištanc na jeden zápas